Uputstvo za podnošenje zahteva za izdavanje sertifikata o profesionalnoj osposobljenosti za upravljanje poslovima prevoza tereta (SRB)

highway-3392100_960_720

Licu koje podnosi zahtev za izdavanje sertifikata o profesionalnoj osposobljenosti, posle uspešno položenog ispita o profesionalnoj osposobljenosti i licu koje podnosi zahtev sa odgovarajućim dokazima za izdavanje sertifikata na osnovu ispunjenosti uslova za oslobađanje od polaganja ispita o profesionalnoj osposobljenosti Ministarstvo donosi rešenje o izdavanju sertifikata.

Zahtev za izdavanje sertifikata o profesionalnoj osposobljenosti lica odgovornog za poslove upravljanja prevozom tereta u drumskom saobraćaju podnosi se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnosi se neposredno ili poštom na adresu:
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kancelarija 19A, ulica Omladinskih brigada br. 1, 11000 Beograd.

Uz zahtev za izdavanje sertifikata neophodno je između ostalog dostaviti i fotokopiju ili čitač lične karte, kao i dokaz o uplati odgovarajućih administrativnih taksi.
Takse se uplaćuju u iznosu od 10.750 dinara, i to:
1. za zahtev za izdavanje sertifikata o profesionalnoj osposobljenosti za upravljanje poslovima prevoza tereta u drumskom saobraćaju – 320 dinara
2. za polaganje ispita o profesionalnoj osposobljenosti lica za poslove upravljanja prevoza tereta – 10.430 dinara.

Navedene takse uplaćuju se na:
žiro račun: 840-742221843-57
poziv na broj: 97 50-016
primalac: Budžet Republike Srbije

Uputstvo za podnosenje zahteva za sertifikat o profesionalnoj osposobljenosti za upravljanje poslovima prevoza tereta 

Zahtev za izdavanje sertifikata o profesionalnoj osposobljenosti za prevoz tereta u drumskom saobraćaju

Foto: Pixabay (Schwoaze)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *