Vremenske prilike i stanje na putevima 12.06.2019. (MK)

steering-wheel-2209953_960_720
Autoput Miladinovci – Sveti Nikola – Štip pušten je u saobraćaj u oba pravca. Iz AMSM apeluju na vozače da poštuju postavljenu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju. 

Frekvencija: Intenzitet saobraćaja na putevima izvan gradskih sredina je umeren. Na graničnim prelazima, sa makedonske strane, više nema dužeg pritvora za ulazak i izlazak iz države.

OPREZ: AMSM preporučuje prilagođenu brzinu kretanja, poštujući saobraćajnu signalizaciju i pažljivo upravljanje vozilima, posebno na putevima kroz doline, riječne doline i gudure, gdje postoji mogućnost klizišta. Ovo posebno važi za dionice Katlanovo – Veles, Mavrovo – Debar – Struga, Vinica – Berovo i Kočani – Delčevo.

Skoplje radovi na putevima:

Centar za upravljanje i kontrolu saobraćaja Grada Skoplja obaveštava da će danas početi radovi na realizaciji projekta izgradnje vodovodne mreže u “Industrijskoj zoni Vizbegovo – deonica 3” u opštini Butel, gde će zbog izgradnje na pojedinim lokacijama biti uveden i privremeni režim saobraćaja, stoga CMC apeluje na sve učesnike u saobraćaju da pažljivo voze i poštuju postavljenu vertikalnu i horizontalnu prometnu signalizaciju, prilagođavajući brzinu kretanja uslovima na putevima.

Timovi Grada Skoplja rekonstruišu kolovoz na ulici Ljubljanska, u opštini Karpoš, zbog čega će se saobraćaj odvijati pod privremenim režimom saobraćaja do završetka građevinskih radova.

CUKS izvještava da su pokrenute građevinske aktivnosti na rekonstrukciji kolovoza na dijelu ulice. “Dimitrija Cupovski” u opštini Centar, sa raskrsnice sa ulicama Vasil Glavinov i Dame Gruev kod TC Paloma Bianca do raskrsnice sa Blvd. Sv. Kliment Ohridski, pa je ovim potezom uveden prometni režim. Privremeni režim saobraćaja će se odvijati u fazama, prvo u jednom pravcu, a zatim u drugom, od početka izgradnje od 7 do 17 časova. Privremena promena saobraćaja važiće do završetka građevinskih radova, odnosno oko 45 radnih dana, a CUCS apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu pažljivi i da prilagode brzinu kretanja u skladu sa uslovima puta.

RADOVI NA PUTU:

Makedonija izvještava da će od 29.05.2019 (srijeda) narednog sedmog radnog dana biti izvedene građevinske asfaltne aktivnosti Regionalnog puta R2137, na dijelu mljekare Dubrovo i sela Višans. Tokom izvođenja radova na asfaltiranju, saobraćaj će biti prekinut od 10 do 16 časova. Kako će alternativa biti patriotski put Demira Kapije – Koreshice. Na licu mjesta je instalirana sudska signalizacija za rad na potezu.

Preduzeće ASFALT DOOEL SKOPJE saopštava da je zbog izgradnje građevinskih radova na staroj naplatnoj stanici Gradsko u periodu od 20.05.2019. Do 17.08.2019. Na magistralnom putu A1, dionici Veles-Gradsko, saobraćaj odvijati u skladu sa odobrenjem vremenskog režima prometa.

Od 20.05.2019. Godine, na putu R2234 Jegunovce – Raduša biće izvedena nadogradnja u avgustu sa novim asfaltom u trajanju od 30 dana.

Viadukt Trade saopštava da će počev od 15.05.2019. Godine početi izgradnja građevinskih radova na ugradnji induktivnih gomila na regionalni Pat R1402, dionica Novo Selo – granica Bugarske za koju će se vršiti promjena režima saobraćaja.

Viadukt Trade najavljuje da je od 10. maja 2019. godine počela izgradnja građevinskih radova na ugradnji induktivnih humki Regionalnog Pat R1401, Strumica-Rabrovo, čime će se promijeniti prometni režim.

Od 09.05.2019 na putu R1201 Mavrovo – Debar kaj s. Skudrinje, saobraćaj se odvija na jednosmjernoj stazi u dužini od 150 metara. Na tom mestu se postavlja odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

Strabag AG izvještava da je započeta izgradnja LOT-a 7 6. maja 2019. Rehabilitacija magistralnog puta A4 Štip – Radoviš na prijelazu Kip Štip Jug (Sofilari) – Bučim (km5 + 000 do km28 + 560)

Viadukt Trade saopštava da se od 7. maja 2019. godine realizuje izgradnja građevinskih radova na instalaciji induktivnih humaka na regionalnom Pat A1, dionici Demir Kapija-Udovo (u blizini tunela), za što se promijenio režim saobraćaja.

GD Granit AD Skoplje objavljuje da od 6. maja će obavljati građevinske radove – sanaciju regionalnog P1205, dionica Krupište – Probištip.

Granit izvještava da je zbog obnove dionice Jurumleri-Dracevo i dionice Dracevo-Oresani-Taor od 15. aprila 2019. godine uspostavljen privremeni prometni promet za regionalne ceste R1106 i R2131. Privremena modifikacija režima saobraćaja navedenih akcija predviđa rad u saobraćaju kao i povremeno zatvaranje saobraćaja tokom izvođenja radova na asfaltiranju. će početi sa asfaltiranjem na gotovom sloju alfalta na ruti od Dolno Lisice do Jurumleri. Saobraćaj će biti prekinut do 24. maja 2019. godine.

Društvo Asfalt DOOEL Skoplje izvještava da će se, zbog realizacije građevinskih radova na elektronskom sistemu za prikupljanje naplatnih stanica, odvijati saobraćaj u skladu sa

Odobrenjem za vremenski režim saobraćaja, i to:
– platna stanica Gevgelija u periodu od 18. marta 2019. do 18. septembra 2019. godine (udio Demir Kapija-Gevgelija)
– platna stanica Demir Kapija u periodu od 11. aprila 2019. do 18. septembra 2019. godine (udio Negotino-Gevgelija)

G.P. Ilinden-Struga saopštava da će od 12. aprila 2019. godine za izvođenje građevinskih radova, izgradnja reportera za zonu TIRZ Struga na regionalnoj saobraćajnici A2 s.Podmolje – Struga imati vremenski režim saobraćaja. Odgovarajuća saobraćajna signalizacija će biti postavljena na samom mjestu.

Izviđači Mk izvještavaju da zbog obnove regionalnog puta R1204, udio Kumanovo – Sveti Nikole L = 32 km od 28. marta 2019. godine ima odobren vremenski režim saobraćaja.

Zbog realizacije građevinskih radova (sanacija asfalta) na putu A2 A2 Kičevo – Ohrid (između planinskih prijevoja Presek i s.Pesočan), od 02.04.2019. Promet se odvija pod posebnim režimom tj. prenošenje jedne na drugu traku kertridža. Na mestu izvođenja radova postoji odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

Od 21.03.2019 (četvrtak) na regionalnom putu R1103 Negotino – Lakavica, izvode se radovi na putu, rekonstrukcija mosta na rijeci Vardar sa s.Pepelište. Saobraćaj preskače zemlju. Pepeljara – Krivolak za vozila ukupne težine do 7,5 tona. Odgovarajuća vertikalna saobraćajna signalizacija se postavlja na licu mesta. Ovaj intermitentni režim zahtevaće završetak građevinskih aktivnosti.

Izvor: AMSM

Foto: Pixabay (MatanVizel)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *