Za tri dana počinje gradnja puta od Krupnja do manastira Bogoštica (SRB)

čišćenje kanala

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je poplavljena područja na teritoriji Krupnja, Lučana, Guče, Kraljeva, Sirče i Trstenika. Meštanima je poručio da je država dužna da im pomogne, i da će to i učiniti.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, tokom obilaska mesta u nekoliko opština u kojima su poplave i bujice nedavno pričinile štete građanima, da je veliki posao urađen od 2014. godine na zaštiti od poplava i sada je šteta znatno manja nego što bi bila.

“Za samo pet godina smo napravili ogromnu promenu, čudo, petostruko je Srbija zaštićenija nego što je bila”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je prvo poplavljeno selo Banjevac kod Krupnja, zaseok Mamići, u kojem se zbog obilnih padavina, izlila reka Bogoštica i uništila zasade malina i dvorišta domaćinstava. Predsednik Vučić je najavio je da će već za tri dana početi gradnja puta od Krupnja do manastira Bogoštica, u dužini od 4,7 kilometara. On je u razgovoru sa građanima rekao da će put od Krupnja do manastira Bogoštica biti završen za četiri do pet nedelja, kao i da će zajedno sa tim radovima biti urađeno i oko 500 metara puta do škole.
Predsednik Vučić obišao je danas tokom posete Krupnju i novoizgrađeni most na putu Ljubovija – Krupanj i poručio da će se država, uz lokalne samouprave, truditi da bude dobrih puteva u tom delu zemlje.

“Ulagali smo mnogo novca u Krupanj i srećan sam što se vidi koliko je bilo važno da uredimo rečna korita. Moramo još da radimo, sad smo videli gde su nam slabe tačke, da te stvari popravimo i još novca dodamo i sa tim krećemo koliko odmah”, poručio je predsednik Vučić.

U opštini Lučani predsednik Vučić je najpre obišao naselje Đerać i Krstac u kojima su 23 kuće poplavljene. Predsednik Vučić je rekao da je šteta u Lučanima mnogo manja nego 2014, kada su poplave teško pogodile to područje. Predsednik je istakao da su Lučani u međuvremenu zaštićeni, da je fabrika zaštićena, a da je do izlivanja došlo samo na preostalih 180 metara bedema sa jedne strane Bjelice.

Predsednik Vučić je rekao da je država dužna da pomogne narodu i da će to i učiniti. Predsednik je najavio da će Đerać u opštini Lučani u narednih 10 dana dobiti pomoć, kao i da će biti zaštićeno i poslednjih 180 metara bedema, kako se poplave više ne bi ponavljale u tom kraju.

“Rešićemo to konačno, jednom za uvek da se Bijelica više ne izliva”, naglasio je predsednik Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas u Srednjoj školi “Dragačevo” u Guči radionicu i fiskulturnu salu, koje su oštećene tokom poplava i kojima je potrebna rekonstrukcija. Radnici u radionici su ga upoznali sa tim da je voda u roku od sat vremena poplavila prostoriju, da je porasla za dva metra i da su svi motori uništeni, ali da su đaci evakuisani na vreme.

Predsednik Vučić im je zahvalio što su prvo brinuli o deci i najavio da će fiskulturna sala, za čiju je obnovu potrebno 36 miliona dinara, biti gotova do Nove godine, najkasnije do kraja januara.

Predsednik Vučić je, u obraćanju nakon obilaska Srednje škole „Dragačevo“, kazao da će oni koji su ostali bez kuća, navodeći da je skoro 20 za rušenje, i 170 poplavljenih, u najkraćem roku biti pružena pomoć.

Izvor: www.predsednik.rs

Foto: www.predsednik.rs

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *