Nadvožnjak pruge (ne) ometa traktore (SRB)

11063

Trasa buduće brze pruge Beograd–Budimpešta je iscrtana, a neki građani nezadovoljni su time kuda će pruga i propratni objekti proći. Jedan takav slučaj zabeležili smo u Subotici.

Pored salaša Igora Perčića i njegovog brata projektom pruge Beograd–Budimpešta predviđena je izgradnja nadvožnjaka na nekoliko metara od njihovih kuća. Nisu zadovoljni ni predloženim rešenjem za uključenje traktorima u saobraćaj. Zbog toga su uložili žalbu.
“Negde u ovom delu će biti taj nadvožnjak i nama će pogotovo otežati prolazak sa poljoprivrednim mašinama. Treba da prolazim, po tom nekom planu, treba da prolazimo ispod nadvožnjaka i da ulazimo tamo, da se uključujemo pod oštrim uglovima na Čantavirski put. Nadvožnjak će biti vrlo blizu moje kuće, naše kuće i salaša”, kaže vlasnik.
Dobre vesti za Perčiće stižu iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Državni sekretar, Imre Kern, kaže da su njihove, ali još neke primedbe usvojene.

“Obezbedili smo adekvatne prilaze ovim salašima. I oni neće biti oštećeni što se tiče prilaza salašima. Što se tiče same pruge, nema mogućnosti promene trase pruge ni u kom slučaju zato što su to infrastrukturni projekti koji stvarno zahtevaju mnoge druge elemente koji moraju da preovladavaju kada je reč o trasi pruge”, kaže Kern.
Nakon javnog uvida postavljeno je i pitanje da li će izgradnjom pruge, Subotica biti podeljena na dva dela. U Ministarstvu kažu da je plan usaglašen sa gradskim vlastima, te da mnoga rešanja zapravo ubrzavaju komunikaciju u gradu.

“Ta pruga će proći vrlo blizu centra grada, vrlo blizu šetališta, na nekih dvesta metara. Ja mislim da to predstavlja problem, ne samo nama koji smo tu nego čitavoj Subotici”, kažu.

“Mislim da taj prostorni plan i buduća pruga daju mnoge mogućnosti razvoju grada. Isto tako moram da kažem da su mnogi prelazi obezbeđeni za prolaz građana iznad i ispod pruge”, navode.
Početak gradnje pruge najavljen je za narednu godinu, a do tada se u Subotici radi na rekonstrukciji pruge ka Senti.

Izvor: RTV

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *