Vremenske prilike i stanje na putevima 11.06.2019. (SRB)

1106

Sunčano i toplo. Posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, u Banatu, na istoku i jugoistoku i u planinskim predelima ponegde kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najviša temperatura od 28 do 32 °C.

Dana 12.06.2019. i 13.06.2019.godine, u periodu od 22.00 do 22.30 časova, izvodiće se
radovi na 24-časovnom brojanju saobraćaja i merenju protoka i brzine vozila, na delu državnog puta I A reda broj 1, na prolazu kroz Beograd, u zoni benzinske stanice „Zmaj“.

Radovi će se izvoditiu smeru Beograd-Niš, zatvarenjem dve saobraćajne trake, u ukupnom trajanju od 30 minuta, po sledećoj dinamici:
1. Zatvaranje krajnje leve (preticajne) saobraćajne trake u vremenu od 15 minuta. Saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.
2. Zatvaranje srednje (vozne) saobraćajne trake u vremenu od 15 minuta. Saobraćaj će se odvijati preticajnom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Od 11.04.2019. godine do 21.06.2019.g, obustavljen je saobraćaj zbog radova na popravci kolovoza (drž.putu II A reda broj 114) u naseljenom mestu Čurug. Alternativni putni pravac vodi kroz naseljeno mesto Čurug.

Od 11.06.2019. do 12.06.2019.godine, u periodu od 08.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na redovnom održavanju, na državnom putu II A reda broj 179, deonica Čačak- Drakčići, od benzinske pumpe „Lukoil“ u ulici Dr.Dragiše Mišovića u Čačku do čačanske
bolnice. Saobraćaj će se odvijati usporeno, naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 11.06.2019. do 01.09.2019.godine, izvodiće se radovi na urgentnom održavanju, na državnom putu I B reda broj 35, Kladovo-Niš, deonica Negotin-Vančina česma. Saobraćaj će biti usporen, odvijaće se dvosmerno, voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Od 10. do 12.06.2019. g, do 19.00 č. produženi su radovi na sanaciji oštećenog kolovoza, na delu državnog puta I A reda broj 1, deonica Ćuprija – Paraćin, u smeru prema Nišu. U zoni izvođenja radova, za saobraćaj je zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Na državnom putu I B reda broj 12, na deonici Zrenjanin – Klek izvode se radovi na izgradnji mosta preko kanala Begej.Saobraćaj će se odvijati dvosmerno, bez sužavanja kolovoza, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju i adekvatnu opremu.

Počeli su radovi na rehabilitaciji mosta preko reke Banjske, na državnom putu I B reda broj 22, deonica Raška – Novi Pazar, u Novom Pazaru. Tokom izvođenja radova saobraćaj će se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Usled obilnih padavina, na deonici Periš-Sukovo, došlo je do otcepljenja leve saobraćajne  trake. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na delu državnog putu I B reda broj 24 Kragujevac – Kraljevo, deonica Ravni Gaj – Vitanovac, u naselju Guburevac, izmenjen režim saobraćaja zbog oštećenja trupa puta na desnoj kolovoznoj traci izazvanog dejstvom bujičnih voda. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, a slično je i na putu između Ribarske banje i Prokuplja kod mesta Gornja Stražava.

Od 04.06.2019. do 30.06.2019.godine, u periodu od 08.00 do 18.00 časova, izvodi će se radovi na montaži nove sigurnosne ograde za vozila u srednjem pojasu, na delu državnog puta I B reda broj 13, petlja „Kovilovo“-Beograd(Štamparija), ka petlji „Kovilovo“. U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena leva preticajna saobraćajna traka.
Radovi će biti obeleženi adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

U toku su radovi na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije, neophodne za radove na mostu preko potoka Suva jaruga, na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac.U prvoj
fazi radova za saobraćaj će biti zatvorena desna kolovozna traka, dok će se saobraćaj naizmenično odvijati levom kolovoznom trakom (smer ka Gornjem Milanovcu).Nakon
završetka radova na desnoj strani mosta, izvršiće se premeštanje saobraćajne signalizacije i za saobraćaj će biti zatvorena leva kolovozna traka, a celokupan saobraćaj će se odvijati desnom kolovoznom trakom.

Od 03.06.2019. do 03.07.2019. godine, izvodiće se radovi na struganju i asfaltiranju oštećenog kolovoznog zastora na državnom putu I B reda broj 26, deonica Barič-Obrenovac. U toku izvođenja radova biće postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 05.06.2019.  izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Alternativni putni pravac je Aranđelovac-Krćevac-Mladenovac.

U periodu od 30.05. do 12.07.2019.g izvodiće se radovi na periodičnom održavanju deonice puta Leštane – Bubanj Potok (drž. put II A reda br.154). Za vreme radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Vozači mogu koristiti i alternativni put koji vodi autoputem ka Nišu do NR „Vrčin“, a zatim drž.puta II B reda br. 347. do smederevskog puta. Može se koristiti i isključenje „Lasta“ i ulicama koje vode preko naselja Mali Mokri Lug a kojim se obilazi pomenuta deonica sa radovima(isključenje na petlji kod Laste, preko Malog Mokrog Luga, ulicama Milana Predića, Pavla Vasića, Bulevarom kralja Aleksandra, ka Smederevskom putu drž. putem II A reda br.153.).

Do 16.06.2019.g, zbog radova na autoputu Niš – Beograd ( državnom putu I A reda br.1.) u smeru ka Beogradu u neposrednoj blizini petlje „Vodanj“ saobraćaj se preusmerava preko službenih prolaza na smer ka Nišu koji sada dvosmeran. Za saobraćaj je zatvoren deo petlje „Vodanj“ i to u smeru ka Beogradu. Vozači iz pravca Niša, ne mogu da se isključe na petlju „Vodanj“, ali je na ovoj petlji zatvoreno i uključenje na autoput iz Vodnja ka Beogradu. Tokom radova saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom, a obezbeđeni su odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom.

Od 29.05.2019.godine do 12.06.2019. godine, u vremenskom periodu od 08.00 do 17.00
časova, izvodi će se radovi hitne intervencije, na državnom putu I B reda broj 22, deonica Preljina-Mrčajevci, u Preljini. Tokom izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom
signalizacijom i opremom.

Od 29.05.2019. godine do 30.06.2019. godine, izvodi će se radovi na rehabilitaciji kolovoza na delu državnog puta II A reda broj 158, deonica petlja Niš jug – Malošište (fabrika Jura, skretanje za Knežicu). Tokom izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Alternativni putni pravac je KP dom Niš – Bubanj – Malošište.

Zbog radova na autoputu NI-BG (drž.putu I A reda broj 1), u smeru ka Begradu na redovnom održavanju mosta preko puta u neposrednoj blizini petlje „Paraćin“, za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna strana autoputa (smer koji od Niša vodi ka Beogradu). Iz pravca Niša vozači se preusmeravaju na preticajnu traku suprotnog smera onom koja vodi iz pravca Beograda, a ujedno je zatvoreno i isključenje sa autoputa za Paraćin i Zaječar iz pravca Niša, zbog čega se vozači za ove gradove upućuju na alternativne najbliže petlje. Radovi su počeli 20.05.2019.g. a predviđeni rok završetka je 05.07.2019.g. Radovi su obezbeđeni obezbeđeni privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Na državnom putu I B reda br.22, na deonici Velika Moštanica-Vranić, kod mesta Meljak, od 13.05. do 01.07.2019.godine, izvodiće se radovi redovnog održavanja putnog objekta, a u toku radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 29.04.2019. godine u vremenu od 07 do 17 č, na deonici od petlje „Batajnica“ do petlje „Novi Banovci“, zbog radova na izradi novog službenog prolaza, u oba smera. Za vreme radova biće zatvorena preticajna saobraćajna traka u smeru ka u oba smera, a saobraćaj će se u oba smera odvijati voznom (srednjom) i zaustavnom (krajnjom desnom) saobraćajnom trakom.

JP “Putevi Srbije” su izvor svih informacija o aktuelnim izmenama, obustavama, zastojima, klizištima, izgradnji novih deonica puteva i alternativnim obilaznicama zbog radova. Vozačima savetujemo da nailaskom na radove prilagode vožnju prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.

INFORMACIJE SA NAPLATNIH STANICA :

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

INFORMACIJE SA GRANIČNIH PRELAZA :

Prema poslednjim informacijma Uprave granične Policije:
Zadržavanja na (PMV) putničkim terminalima naših GP :
– nema zadržavanja.
Zadržavanja na (TMV) teretnim terminalima naših GP :
GP Horgoš, izlaz, TMV čekaju 180 minuta.
GP Kelebija, izlaz, TMV čekaju 120 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske,  tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo. U zajedničkoj akciji MUP RS i AMSS postavljene su nove Web kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Severnom Makedonijom. Web kamere, koje u svakom trenutku možete pogledati na internet platformi AMSS, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza.

Izvor: AMSS

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *