Šta morate znati ako kupujete polovni automobil (SRB)

auto-736794_1280

Finansijska situacija dovodi nas često u situaciju da kupimo polovni automobil. Tada u proseku izdvajamo od hiljadu i po do tri hiljade evra. Međutim, u tržišnoj inspekciji ističu da je od velike važnosti da potrošači znaju svoja prava prilikom takve kupovine, kako bi izbegli neprijatna iznenađenja. …

Potražnja za polovnim automobilima i dalje raste, a manje-više smo prinuđeni na taj izbor. Međutim, postavlja se pitanje koji kupiti i šta je garancija prilikom kupovine? Auto placevi su u obavezi da daju garanciju, odnosno saobraznost na vozila koja prodaju, mada ta garancija podrazumeva samo određene delove automobila.

Tržišna inspekcija je prošlog meseca izvršila 20 kontrola, od čega je 5 auto-placeva bilo neregistrovano. Pored toga, bilo je i onih auto-placeva koji imaju vozila za koja su samo posedovali saobraćajne dozvole.

U tržišnoj inspekciji apeluju na građane da se obaveste o svojim pravima. Svaki kupac automobila mora znati da uvek može reklamirati i prvo podneti prigovor kod kupca. U slučaju da nije zadovoljan rešenjem koje mu je ponuđeno, može da se obrati udruženjima potrošača ili Tržišnoj inspekciji.

Izvor: RTV

Foto: Pixabay (nile)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *