Počinju radovi na autoputu od Horgoša ka Novom Sadu (SRB)

jam-2286005_960_720

Radi se i na autoputu od petlje Batajnica do petlje Novi Banovci

Prestanak padavina i povoljniji vremenski uslovi u odnosu na predhodne dane doprinose boljoj prohodnosti puteva i lakšoj vožnji, saopštio je Auto-moto savez Srbije uz upozorenje vozačima da posle podne budu oprezniji jer se očekuje veći broj vozila što je karakteristično za poslednji
radni dan u nedelji.

Na autoputu E-75 izvode se radovi na redovnom održavanju asfaltnih dilatacionih spojnica na četiri mosta, na levoj kolovoznoj traci, na mostovima koji su udaljeni od graničnog prelaza Horgoš 25 km, 32 km, 91 km i 114 km.

Na svakom mostu, u zoni radova, saobraćaj će se u prvoj fazi odvijati preticajnom saobraćajnom trakom, a u drugoj fazi zaustavnom saobraćajnom trakom. Radovi počinju od mosta koji je 32 km udaljen od graničnog prelaza Horgoš, zatim na mostovima udaljenim 25 km, 91 km i 114 km. Radovi će se izvoditi do 06. juna.

Na autoputu od petlje Batajnica do petlje Novi Banovci izvode se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza. U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena kolovozna traka u smeru Beograd – Novi Sad. Saobraćaj ka Novom Sadu će se preusmeriti u krajnju levu preticajnu saobraćajnu traku iz suprotnog smera.

Alternativni pravac od Beograd do Novog Sada je autoput prema Šidu sa isključenjima Dobanovci, Šimanovci, Pećinci i Ruma.

Na naplatnim stanicama, kao ni na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Teretna vozila, međutim, na izlazu iz zemlje na Batrovcima čekaju čak 12 sati, na Horgošu pet, a na Kelebiji dva sata.

Izvor: Mondo 

Foto: Pixabay (MonikaP)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *