Srpski eksperti modernizuju svetske avio-kompanije (SRB)

1705

Svi putnici koji lete Air Lingusom imaju sada mogućnost mobilnog plaćanja
Nacionalni avio-prevoznik Republike Irske – Aer Lingus, lansirao je Apple Pay i unapredio mobilni sistem plaćanja u saradnji sa kompanijom Voyego – ogrankom Comtrade grupe koji proizvodi softver za industrije putovanja i mobilnosti.
Aer Lingus je zvanično uveo Apple Pay kao metodu plaćanja na Aer Lingus mobilnoj aplikaciji. Ovaj avio-prevoznik, čiju flotu čine 35 Airbus aviona i koji pokriva zemlje Evrope, Severne Amerike i Bliskog Istoka, sada nudi putnicima mogućnost mobilnog plaćanja putem tehnologije prepoznavanja lica ili otiska prsta, a unapređenje tehnologije je rezultat rada srpske kompanije Comtrade i njenog ogranka – Voyego.
Apple Pay rešenje predstavlja samo deo nove “Payment Hub” platforme za plaćanje koju je Aer Lingus razvio u saradnji sa tehnološkim partnerom, kompanijom Voyego.
Dejv O’Donovan, Direktor digitalnih i mobilnih tehnologija za Aer Lingus, izrazio je veliko zadovoljstvo povodom uspešnog partnerstva i uvođenja sistema za “praktičan i bezbedan način plaćanja avio karata”. Uspešno unapređenje platforme za mobilno plaćanje potvrdio je i Voyego.
– Veoma smo ponosni na partnerstvo sa kompanijom Aer Lingus. Ovim projektom smo ubrzali digitalnu transformaciju avio kompanije i uvođenje inovativnog sistema za plaćanje koji omogućava njihovim putnicima da koriste metode poput Apple Pay sistema i Aer Club bodova za lojalnost – izjavio je Oliver Linč, potpredsednik za razvoj biznisa u kompaniji Voyego.
Voyego je deo Comtrade grupe, najveće IT kompanije u regionu. Ovaj ogranak trenutno broji oko 250 zaposlenih koji stvaraju inovativna softverska rešenja za avio-industriju i kompanije za kopneni transport. Zahvaljujući uspešnim projektima za firme kao što su Aer Lingus i Ryanair, Voyego ostvaruje značajan rast u poslovanju i prihodima, otvarajući brojna radna mesta i prilike za softverske inženjere u Srbiji i šire.

Izvor: Telegraf

Foto: Telegraf

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *