GPP-ovi autobusi u špicama kasne i po desetak minuta (HR)

autobusi

Kako se i očekivalo, nakon početka radova na rekonstrukciji podvožnjaka na Trpimirovoj, mnogi vozači koriste alternativne pravce u smjeru Juga 2, odnosno središta grada. Među njima svakako su najopterećeniji Svačićeva i Huttlerova ulica. Dogodi li se još da na frekventnim raskrižjima, poput Svačićeve s Divaltovom, Svačićeve s Vukovarskom i Ulice I. G. Kovačića sa Svačićevom nema policijske regulacije, put od Juga 2 do posla u središtu grada traje duže od 20 minuta.

Iako policija kaže da kontrolira promet na spomenutom području svakim danom od 6.30 do 17.30, to ipak nije uvijek tako. “Razumijem da je padala kiša, no činjenica je da policija oko 8 sati nije regulirala promet. Kad to čine, prema mom iskustvu, protok je vozila umnogome brži nego s pomoću semafora. Dodatan je problem i željeznička pruga, odnosno vlakovi koji prometuje otprilike u to vrijeme”, požalio nam se sugrađanin J. J.

Da je prolazak navedenim ulicama otežan, potvrđuju i u GPP-u, gdje od voditeljice marketinga Sanje Mršo doznajemo kako se vožnja s Juga 2, iz Tenje, odnosno do KBC-a Osijek ili kružno oko Mačkamame u špicama produžila za desetak minuta. Naime, do spomenutih pravaca autobusi prometuju baš Svačićevom i Huttlerovom ulicom.

– Ako se još i spusti rampa, promet je dodatno otežan, posebice u vrijeme špica. Očekujemo da će se situacija malo poboljšati kad se stabilizira vrijeme, pa eventualno bude manje automobila jer će se mnogi građani vratiti vožnji biciklima – kaže Mršo.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske na primjedbe o izostancima s raskrižja odgovaraju kako policajci upravljaju prometom na raskrižju Vukovarske i Svačićeve ulice te Divaltove i Svačićeve, jer su ona ključna za protočnost prometa.

– Upravljanjem prometom na raskrižju Vukovarske i Trpimirove nije došlo do povećanja protočnosti prometa jer se zbog ovakve regulacije dodatno otežao promet Svačićevom, koja je limitirana kapacitetom, odnosno propusnom moći. To je rezultiralo bržim prolaskom raskrižjem Vukovarska – Trpimirova, no potom vozači čekaju na prolazak na raskrižju Vukovarske i Svačićeve ulice – odgovaraju iz PU osječko-baranjske. Stoga se, navode, odustalo od regulacije prometa na raskrižju Vukovarske i Trpimirove jer je došlo do zastoja na kružnim tokovima.

Iz PU osječko-baranjske stoga još jednom pozivaju vozače da više koriste ostale ulice, prvenstveno Divaltovu, Gacku i Vinkovačku ulicu te Južnu obilaznicu. M. Mihelić

Izvor: glas-slavonije.hr

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *