Predstavljen kamion marke Volvo sa kabinom XXL veličine

Article_167919_860_575

Iako putničke kabine savremenih teških komercijalnih vozila nude vozačima veoma solidan nivo komfora, uvek će biti onih koji bi poželeli više prostora u unutrašnjosti. Upravo takvim kupcima je namenjeno teško komercijalno vozilo skandinavske marke Volvo FH XXL.

1-VOLVO-XXL
Šveđani su uvećali zapreminu putničkog odeljka tako što su produžili, to jest pomerili zid kabine 25 centimetara unazad, ojačavajući bočne zidove kako bi se poboljšala rigidnost strukture. Kao rezultat tih modifikacija, zapremina kabine je uvećana za celih 600 litara.
Sledsteveno, porastao je i broj sitnih pregrada, fioka i ostava unutar kabine, a dušek za noćni odmor je porastao u dužinu za 13, a u širinu za 25 centimetara, što bi trebalo da bude dovoljno čak i za vozače koji se suočavaju sa problemom gojaznosti.
Interesantno, verzija identičnog naziva, ali sa pet centimetara kraćom kabinom je već predstavljena pre dve godine, ali se nalazi u ponudi jedino na tržištu Australije. Novitet je po navodima proizvođača, razvije, testiran i predstavljen u serijski model “za samo dvadeset meseci”. Posebno je zanimljivo da će obe varijante biti predmet proizvodnje u Švedskoj i Australiji a da će se nuditi na svim tržištima. Doduše, biće na listi specijalnih porudžbina, odnosno neće biti deo standardne ponude.
2-VOLVO-XXL
Vozači teških kamiona već dugo svojim istupima i stavovima stimulišu proizvođače da ponude koncepte slične novopredstavljenom, a donedavno su za kreacije sa komfornijim kabinama bili zaduženi isključivo nezavisni tjuneri, od kojih je možda najpoznatija holandska kuća van Winkoop.
Slično rešenje su pomenuti Holanđani ponudili i za ogromni DAF XF, a sada slične prerade potpisuju i na najnovijim generacijama kamiona marke Scania. Takav model je poneo oznaku Longline.

Izvor: AutoRepublika

Foto: AutoRepublika

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *