Vremenske prilike i stanje na putevima 15.05.2019. (MK)

trip-2-1385732

Promenljivo oblačno sa sunčanim periodima. Povremeno će padati kiša, naročito popodne. Najniža dnevna temperatura se kreće između  7 i 12, a maksimalna od 16 do 23 stepeni.

Saobraćaj se odvija po vlažnim kolovozima. Intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima je umeren. Nema dužeg zadržavana na ulasku i izlasku iz zemlje.

Autoput Miladinovci – Štip, deonica Miladinovci – Kadrifakovo i Kadrifakovo – Miladinovci nije pušten u promet. Bezbednosne provere vrše se na autoputu. Apelujemo na sve vozače da ne koriste autoput.

AMSM savetuje vozače da prilagode brzinu vožnje i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju posebno u kontlinama, rečnim dolinama i klisurama, zbog mogućih odrona. Ovo se posebno odnosi na deonice  Katlanovo – Veles, Mavrovo– Debar– Struga, Vinica– Berovo i Kočani– Delčevo.

Dana 04.04.2019. od 11:30 sati zbog oštećenja mosta u selu Vatasa na regionalnom putu Kavadarci – Mrežićko uvedena je zabrana teretna motorna vozila

AMSM preporučuje prilagođenu brzinu kretanja, uz poštovanje saobraćajne signalizacije i pažljivo upravljanje vozilima, posebno na putevima kroz doline, rečne useke i gudure, gde postoji mogućnost klizišta. Ovo posebno važi za deonice Katlanovo – Veles, Mavrovo – Debar – Struga, Vinica – Berovo i Kočani – Delčevo.

Od 19.04. u naredna četiri meseca DGT ZIKOL dooel Strumica i JP “Vodovod i kanalizacija” -Skopje izvodiće radove na rekonstrukciji vodovodne mreže na ul. Elisie Popovski iz ul. Majka Tereza ​​do ul. Kiro Gavrilski, gde će do završetka projekta biti uveden privremeni režim saobraćaja, pa će se promet biti preusmeren na okolne ulice.

Privremeno je od 15.04.2019 izmenjen režim saobraćaja tokom obnove LOT2 deonice Jurumleri-Dračevo Uspostavljen saobraćajni način (faza 2 – odjeljak 2), u skladu sa pripremljenim prometnim projektom za privremeni promet na regionalnom putu P1106, dionica: Jurumleri-Dracevo, za vrijeme sanacije puta od km. 1 + 550 do km.2 + 900 i od km.3 + 450 do km.4 + 800. Projekti za privremeni saobraćaj tokom radova na putevima od 24 INGeoel Bitola, od br.161-1 / 2018 i tehnologije br.161-2 / 2018, predviđaju privremenu promenu režima saobraćaja u navedenom delu, rade pod saobraćaj, kao i povremeno zaustavljanje saobraćaja tokom izvođenja asfaltnih radova.

Društvo Asfalt DOEL Skoplje, izveštava da zbog izvođenja građevinskih radova na postavljanju sistema za elektronsku naplatu putarina. Saobraćaj se odvija po izmenjenom režimu i to na:

-naplatna stanica Đevđelija u periodu do  18.09.2019. (deonica Demir kapija-Đevđelija)
-naplatna stanica Demir kapija u periodu od 11.04 do 18.09.2019

Radovi na putu:

GP Ilinden-Struga izveštava da će od 12. aprila 2019. godine, zbog izgradnje građevinskih radova, izgradnje nadvožnjaka za zonu Struga, regionalni put A2, Podmolje – Struga, imati privremeni režim saobraćaja. Odgovarajuća saobraćajna signalizacija će biti postavljena na licu mesta.

Zbog izvođenja građevinskih radova (sanacija asfalta) na putu A2 Kičevo – Ohrid (između prelaza Preseka i Pesočana) od 02.04.2019. saobraćaj će se odvijati pod posebnim režimom tj. prelazak sa jedne na drugu traku. Odgovarajuća saobraćajna signalizacija biće postavljena na mestima na kojima će se izvoditi radovi.

Od 21. marta 2019. godine na regionalnom putu R1103 Negotino – Lakavica, izvode se radovi na putu, rekonstrukcija mosta na reci Vardar kod sela PepeliŠte. Saobraćaj se preusmerava na zemljaNI put Pepelište – Krivolak za vozila ukupne težine do 7,5 tona. Pravilna vertikalna prometna signalizacija je postavljena na licu mesta. Ovaj režim saobraćaja će trajati do završetka građevinskih aktivnosti.

Od 16.02.2019. zbog građevinskih radova na regionalnom putu R1208 Ohrid – Struga, na deonici sela Podmolje za Eurohotel – Struga, saobraćaj je zatvoren za sve vrste vozila do završetka građevinskih radova. Odgovarajuća saobraćajna signalizacija postavljena je na licu mesta.

Od 05.03.2019. obavljaju se građevinske aktivnosti u periodu od 4 meseca (120 dana), na potezu od benzinske pumpe Mak Petrol na ulici JNA, na raskrsnici sa skretanjem za selo Vrutok, opština Gostivar.

Od 02.03.2019. u toku su radovi na regionalnom putu Ohrid – Sveti Naum, na deonici Turistički turist u dužini od 3,5 km.

Od 08.02.2019. na putu A4 Skoplje – Petrovec i obrnuto, na putu Petrovec izvršena je stalna promena režima saobraćaja zatvaranjem isključenja sa autoputa Skoplje – Veles, koji vodi do sela Petrovec, i nalazi se ispred n. sa. Petrovec i nalazi se posle sa Petrovec. Sa puta Veles – Skoplje isključenje za selo Petrovec se nalazi ispred n. sa. Petrovec, a iskuljučenje je zatvoreno, koji se nalazi posle Petroveca.

Izvor: AMSM

Foto: Freeimages

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *