Vremenske prilike i stanje na putevima 15.05.2019. (SRB)

kiša automobil

Vozače i danas prema rečima meteorologa očekuju promenljive vremenske prilike praćene kišom i pljuskovima u planinskim predelima. Ovakve promene vremena umnogome utiču na otežano odvijanje saobraćaja, pa savetujemo da povećate odstojanje između vozila i smanjite brzinu kretanja, jer mokar kolovoz povećava zaustavni put, a oštećenja na kolovozu se ne vide jer su ispunjena vodom. Opasnost od odorna je i dalje
prisutna, a najčešći su na putevima kroz useke ibarske, đerdapaske, sićevačke i grdeličke klisure, a vozite oprezno i smanjite brzinu, i na ulazu i izlazu iz tunela.

Prognoza vremena za danas:

Ujutru i pre podne pretežno oblačno, na severu i još ponegde tokom jutra na zapadu sa kišom, u ostalim krajevima suvo uz delimično razvedravanje. Posle podne na severu prestanak padavina, a u brdsko-
planinskim krajevima promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima, ponegde praćenim grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najviša temperatura od 11 °C na severozapadu do 18 °C na istoku i jugoistoku Srbije.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

Do 02.08.2019. godine, izvodiće se radovi na pojačanom održavanju ulica Ustaničke i Milice Marković, veza sa državnim putem II A reda broj 162, na teritoriji opštine Svilajnac. U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 31. maja 2019. godine, u periodu od 07:00 do 15:00h, izvodiće se radovi na presvlačenju asfalt-betonom, na državnom putu II A reda broj 227, na deonici Leskovac – Strojkovice. U toku radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Izvode se radovi na popravci mosta preko reke Tamiš, na državnom putu I B reda broj 10, deonica Beograd –Pančevo. U toku radova kolovozna traka ka Pančevu je zatvorena, a saobraćaj je preusmeren u kolovoznu traku prema Beogradu, saobraćaj se odvija dvosmerno. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom

Na državnom putu I B reda br.22, na deonici Velika Moštanica-Vranić, kod mesta Meljak, od 13.05. do 01.07.2019, izvodiće se radovi redovnog održavanja putnog objekta, a u toku radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 15.05.2019. godine produžavaju se radovi na izgradnji raskrsnice za mesto Brančić, na državnom putu I B reda broj 22, u zoni petlje „Ljig“.U toku izvođenja radova na snazi će biti privremeni režim sa dvosmernim odvijanjem saobraćaja.

Do 14.05.2019. godine, u periodu od 09:00 do 12:00č i od 13:00 do 16:00č, saobraćaj će biti obustavljen, usled radova na kolovoznoj konstrukciji, na delu državnog puta II A reda broj 258, na deonici Vranje (veza sa državnim putem I A reda broj 1) – petlja „Vranje jug“. Alternativni putni pravac tokom izvođenja radova je isključenje na Zlatokopačkoj petlji. U periodu od 12:00 do 13:00h, i od 16:00h, deonica će biti prohodna za saobraćaj.

Do 15.06.2019. u vremenu od 08. do 17 č. Zbog radova na redovnom održavnju deonice autoputa Ljig – Preljina (drž. puta IA reda br. 2) kod petlje Takovo saobraćaj će se odvijati usporeno u zoni radova. Radovi su obezbeđeni privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Zbog radova na magistralnom putu Sjenica – Nova Varoš (drž. puta I B reda broj 29.) u blizini mesta Aljinovići, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi su obezbeđeni privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 14.05.2019. u periodu od 07.00 do 15.00 č, zbog radova na obeležavanju horizontalne signalizacije, na delu autoputa E-70 (drž.putu IA reda br 3), na deonici od petlje „Dobanovci“ u smeru ka Šidu, saobraćaj će se na ovoj deonici odvijati prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.

Do 15.05.2019. u periodu od 07.00 do 15.00 časova, izvoditi radovi na čišćenju i kopanju odvodnih jarkova, na delu državnog puta I A reda broj 1, na obilaznici oko Beograda, od kružnog toka „Resnik“ do skretanja za motel „1000 ruža“, u oba smera.

Do 16.05.2019. do 17.00 č, na autoputu Beograd- Novi Sad (drž.putu IA reda br.1, na deonici od petlje „Batajnica“ do petlje „Novi Banovci“, izvodi će se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza, u smeru od Beograda ka Novom Sadu. U toku radova za saobraćaj će biti zatvorena kolovozna traka u smeru od Beograda ka Novom Sadu. Saobraćaj ka Novom Sadu je će se preusmeriti u krajnju levu preticajnu saobraćajnu traku iz suprotnog smera. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 29.04.2019. godine u vremenu od 07 do 17 č, na deonici od petlje „Batajnica“ do petlje „Novi Banovci“, zbog radova na izradi novog službenog prolaza, u oba smera. Za vreme radova biće zatvorena preticajna saobraćajna traka u smeru ka u oba smera, a saobraćaj će se u oba smera odvijati voznom (srednjom) i zaustavnom (krajnjom desnom)
saobraćajnom trakom.

Od 25.04.2019.g. zbog oštećenja mosta preko reke Trešnjice na putu Ljubovija-Rogačica (I B reda broj 28.) izmenjen način odvijanja saobraćaja. Putnička motorna vozila se na mostu naizmenično propuštaju, dok je zabranjen saobraćaj za teretna motorna vozila čija ukupna masa prelazi 3 tone. Alternativni pravac za teretna vozila je Valjevo – Debelo brdo – Rogačica (put II A reda broj 170). Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Zbog radova hitnoj popravci kolovoza na putu između Bosilegrada i mesta Gložja (drž.putu II A reda br.234.) saobraćaj je usporen i odvija se naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć odgovarajuće saobraćajne signalizacije.

Zbog radova hitnoj popravci kolovoza na putu između mesta Ribarci i Karamanica (drž.putu II B reda br.444) saobraćaj je usporen i odvija se naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć odgovarajuće saobraćajne signalizacije.

Do 01.06.2019. godine, na državnom putu I A reda broj 1, Obilaznica oko Beograda, izvodiće se radovi na montaži novih cevi kišne kanalizacije na postojećem mostu preko reke Save, u smeru ka petlji „Orlovača“. U zoni radova će doći do suženja saobraćajnih traka na 2,85 km, sa ograničenjem brzine na 50 kilometara po času.

Do 30.06.2019. izvodiće se radovi kroz Veliki Popovac, u opštini Petrovac na Mlavi na delu putu II B reda br. 378. Tokom radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 06.09.2020.  izvodiće se radovi na putu Kladovo – Brza Palanka (drž. puta I B reda broj 35). Tokom radova saobraćaj će biti regulisan semaforskom signalizacijom, odnosno zastavicama, sa naizmeničnim propuštanjem vozila. U periodu izvođenja radova saobraćaj za teška teretna vozila će biti preusmeren na put Negotin – Klokočevac I B reda broj 33.

Od 17.04.2019. saobraćaj je obustavljen zbog radova na redovnom održavanju mosta preko reke Ozremice, na putu Rajac – Berešići (drž. putu II B reda broj 337). Alternativni putni pravci su lokalni putevi i deonica državnog puta II B reda broj 359, Berišići – Gornji Banjani.

Od 17.04.2019. g, počela je prva faza radova na državnom putu II A reda broj 121, u zoni petlje „Adaševci“, na sanaciji nadvožnjaka „Adaševci“, a u skladu sa dinamikom izvođenja radova na rehabilitaciji i unapređenju bezbednosti saobraćaja deonice auto- puta Batrovci-Kuzmin 1. U toku izvođenja prve faze radova, u zoni petlje „Adaševci“, doći će do suženja leve i desne kolovozne trake, uz postavljenu adekvatnu saobraćajnu signalizaciju i opremu.

U naseljenom mestu Vranjevac, opština Veliko Gradište, zbog radova na održavanju puta (drž. putu I B reda broj 34.) u periodu od 16.04. do 30.06.2019.g. saobraćaj će se odvijati naizmenični propuštanjem vozila uz odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju.

Na deonici Ram-Topolovnik, na državnom putu II B reda broj 372 i 373, izvodiće se radovi u periodu od 16.04.2019. godine do 30.06.2019.godine. U toku radova saobraćaj će
se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće obezbedjeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 17.04.2019. g. počeli su radovi na mostu preko potoka Garibovac-Lukića most, na državnom putu I B reda broj 22, deonica Zagrađe-Gornji Milanovac. U prvoj fazi, radovi će se izvoditi na desnoj strani mosta. Saobraćaj na mostu se preusmerava na levu saobraćajnu traku (smer prema Gornjem Milanovcu) i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora. Nakon završetka radova na desnoj strani mosta, signalizacija se izmešta, radovi će se izvoditi na levoj strani mosta, a saobraćaj se preusmerava na desnu stranu mosta i odvijaće se dvosmerno, dvema saobraćajnim trakama. Predviđeno je da radovi traju 90 dana. (Okvirno do 17. jula)

Od 13.04. do 13.05.2019.g, zbog radova na autoputu i unapređenje bezbednosti saobraćaja Batrovci – Kuzmin 1. (drž.putu I A reda broj 3.) saobraćaj će se u smeru ka Beogradu odvijati dvosmerno na levom poluprofilu autoputa.

Od 03.04.2019.g do 03.04.2020.g, zbog radova na pojačanom održavanju državnih puteva IB reda broj 23. i 28 . Kneževići – Bela Zemlja – Užice, saobraćaj će, u zoni radova, biti usporen i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć adekvatne saobraćajnom signalizacijom i opreme.

JP “Putevi Srbije” su izvor svih informacija o aktuelnim izmenama, obustavama, zastojima, klizištima, izgradnji novih deonica puteva i alternativnim obilaznicama zbog radova. Vozačima savetujemo da nailaskom na radove prilagode vožnju prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.

Informacije sa naplatnih stranica:

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza:

Prema poslednjim informacijma Uprave granične policije:
Zadržavanja na (PMV) putničkim terminalima naših GP:
– Nema dužih zadržavanja od 30 min
Zadržavanja na (TMV) teretnim terminalima naših GP:
– GP Horgoš, izlaz, TMV čekaju 180 minuta.
– GP Batrovci, izlaz, TMV čekaju 480 minuta.
– GP Šid, izlaz, TMV čekaju 480 minuta.
– GP Bačka Palanka, izlaz, TMV čekaju 420 minuta.
– GP Sremska Rača izlaz TMV čekaju 240 minuta

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

U zajedničkoj akciji MUP RS i AMSS postavljene su nove Web kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Severnom Makedonijom. Web kamere, koje u svakom trenutku možete pogledati na internet platformi AMSS, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza.

Izvor: AMSS

Foto: Pixabay (littlepepper)

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *