Stanje i radovi na putevima 09.05.2019. (BIH)

auta

Uz nepovoljne vremenske prilike i kišu koja pada, usporeno je saobraćanje na većini putnih pravaca u BIH. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su sanacioni radovi na dionici M-18 Olovo-Kladanj, pa se na mjestu izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo putne pravce: Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, Teslić-Karuše, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Donja Gradina pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

 

Izvor: bihamk

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *