Prevoznici sa ministrima o zadržavanjima na graničnim prelazima (SRB)

Kamioni u koloni na Horgosu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar finansija Siniša Mali razgovarali su danas s predstavnicima udruženja drumskih prevoznika o rešavanju problema dugog zadržavanja vozila na graničnim prelazima.

“Za nas kao državu ni infrastruktura više nije problem, jer završavamo Koridor 10 i gradimo nove auto-puteve, ali jesu problem nefizičke barijere. Za konkurentnost naše privrede važno je da imamo što brži transport i što efikasnije procedure na graničnim prelazima i svuda gde postoji mogućnost radićemo na tome da u tom delu budemo efikasniji i brži”, rekla je Mihajlovićeva.

Ministar unutaršnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da se za zadržavanje na granicama može skratiti kroz infrastrukturno proširenje graničnih prelaza, ali da se moraju imati u vidu i mere koje članice EU preduzimaju radi kontrole nelegalnih migracija, koje takođe utiču na vreme zadržavanja na granici.

prevoznici i ministri (1024x516)

Foto: www.mgsi.gov.rs

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je u dijalogu sa prevoznicima već ograničen maksimalan trošak parkinga na graničnim prelazima, ali i da će se raditi na tome da se omogući efikasniji rad unutrašnjih carinskih terminala.

Predstavnici udruženja prevoznika upoznali su članove Vlade sa problemima sa kojima se suočavaju zbog dugog zadržavanja na graničnim prelazima i izneli određene predloge u vezi sa rešavanjem ovih problema u praksi.

Na sastanku je dogovoreno da se sve inicijative prevoznika razmotre, kako bi se dalje radilo na njihovom sprovođenju svuda gde postoje mogućnosti da se procedure učine efikasnijim.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Poslovnog udruženja međunarodnih drumskih prevoznika “Međunarodni transport”, Privredne komore „Međunarodni transport i logistika“, Udruženja za međunarodni transport, Udruženja “Vojvođanin”, Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja “Srbijatransport”, kao i Grupacije za prevoz robe u drumskom saobraćaju Privredne komore Srbije.

Izvor: www.mgsi.gov.rs

Foto: Uprava carina

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *