Put Obrenovac–Čačak u narednih mesec i po dana biće potpuno otvoren za saobraćaj (SRB)

a4-highway-1368417

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare na deonici auto-puta E-763 od Surčina do Obrenovca, na Koridoru 11. Sa ponosom mogu da kažem da spajamo dve obale Save, od danas, pa narednih sedam dana, rekao je Vučić.

Aleksandra Vučića su predstavnici Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, kao i “Puteva Srbije”, upoznali sa tokom radova.

Iz obraćanja Aleksandra Vučića

Most dužine 1.581 metar i širine 29 metara gradi kineska kompanija “China Communications Constructions”, a ukupna vrednost radova na toj deonici iznosi 233,5 miliona dolara. Ostao je još metar i po mosta da se spoji.

“Sa ponosom mogu da kažem da spajamo dve obale Save, od danas pa narednih sedam dana”, rekao je Vučić navodeći da most izgleda velelepno.

Ukazao je da na deonici od 17,6 kilometara između Surčina i Obrenovca radi 650 radnika. Kada se ta deonica završi, Beograd će auto-putem biti povezan sa Čačkom, Požegom, Užicem i zapadnom Srbijom.

“Mi ćemo put Obrenovac–Čačak u narednih mesec i po dana potpuno otvoriti za saobraćaj, što je za Kolubarski okrug, Valjevo, Lajkovac, Mionicu, Ljig, ogromno olakšanje”, rekao je predsednik i dodao da je za Beograd i dalje problem dolazak do Obrenovca, ali da se zato radi sekcija koja spaja tu opštinu sa Surčinom.

Rok za to je bio januar 2020, ali je sa kineskom kompanijom koja izvodi radove dogovoreno da se oni završe do Svetog Nikole, kako bi ljudi za novogodišnje praznike mogli da računaju na auto-put do Čačka.

Izvor: RTS

Foto: Freeimages

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *