Vremenske prilike i stanje na putevima 24.04.2019. (SRB)

motorway-1450332

Vozače ovog popodneva očekuje umeren do pojačan saobraćaj širom naše zemlje. Upozoravamo vozače da se, srazmerno većem broju vozila na putevima Srbije, povećava i broj saobraćajnih nezgoda, što je karakteristično za ove predpraznične dane. A veći oprez će biti potreban i usled učestalih odrona, koje promenljive vremenske prilike donose.

Prognoza vremena za danas:

Rano ujutro pretežno oblačno, na istoku još ponegde s kratkotrajnom kišom. U toku dana pretežno sunčano i toplije uz slab i umeren, a u košavskom području i na planinama jak južni i jugoistočni vetar, koji će na
jugu Banata i u donjem Podunavlju dostizati olujne udare. Uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se ređa pojava kratkotrajne kiše ili pljuska. Najviša temperatura od 19 °C na istoku do 26 °C na zapadu Srbije.

Upozorenje za područje Srbije na olujnu košavu:

Košava u slabljenju u odnosu na prethodni dan – na jugu Banata udari vetra danas (24.04.) povremeno preko 25 m/s, u Pomoravlju ponegde od 17 do 20 m/s, a u ostalim krajevima, uključujući i područje Beograda ispod 17 m/s. U četvrtak i petak ( 25-26. 04.) sa daljim slabljenjem košave, udari vetra preko 17 m/s očekuju se samo na jugu Banata.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

Od 24.04.2019. godine do 01.06.2019. godine, na državnom putu I A reda broj 1, Obilaznica oko Beograda, izvodiće se radovi na montaži novih cevi kišne kanalizacije na postojećem mostu preko reke Save, u smeru ka petlji „Orlovača“. U zoni radova će doći do suženja saobraćajnih traka na 2,85 metara, sa ograničenjem brzine na 50 kilometara po času.

Do 25.04.2019. g, u periodu od 07.00 do 17.00 č, izvodi će se radovi na popravci i zameni oštećenog asfalta na deonici Oraovica – Predejane (drž. puta II A reda broj 258). Tokom radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi su obezbeđeni odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 24.04.2019. godine, na delu državnog puta I A reda broj 1, Batajnička petlja, u smeru ka Beogradu, izvodi će se radovi na sanaciji dilatacije. Za saobraćaj će biti zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna
traka, a saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Od 22.04.2019. godine do 06.09.2020. godine izvodi će se radovi na rehabilitaciji državnog puta I B reda broj 35, na deonici Kladovo–Brza Palanka. Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti regulisan semaforskom signalizacijom, odnosno zastavicama, sa naizmeničnim propuštanjem vozila. U periodu izvođenja radova saobraćaj za teška teretna vozila će biti preusmeren na državni put I B reda broj 33, Negotin-Klokočevac.

Do 26.04.2019. saobraćaj će biti obustavljen zbog radova na redovnom održavanju mosta preko reke Ozremice, na putu Rajac – Berešići (drž. putu II B reda broj 337). Alternativni putni pravci su lokalni putevi i deonica državnog puta II B reda broj 359, Berišići – Gornji Banjani.

Do 28.04.2019. zbog radova na popravci autoputa GP Batrovci – Kuzmin 1, (drž. putu I A reda broj 3), na deonici u blizini skretanja za selo Batrovci, saobraćaj će se u smeru ka Beogradu odvijati dvosmerno levim poluprofilom auto-puta prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Od 17.04.2019. godine, počinje prva faza radova na državnom putu II A reda broj 121, u zoni petlje „Adaševci“, na sanaciji nadvožnjaka „Adaševci“, a u skladu sa dinamikom izvođenja radova na rehabilitaciji i unapređenju bezbednosti saobraćaja deonice auto-puta Batrovci-Kuzmin 1. U toku izvođenja prve faze radova, u zoni petlje „Adaševci“, doći će do suženja leve i desne kolovozne trake, uz postavljenu adekvatnu saobraćajnu signalizaciju i opremu.

U naseljenom mestu Vranjevac, opština Veliko Gradište, izvodiće se radovi na pojačanom održavanju na državnom putu I B reda broj 34, u periodu od 16.04.2019. godine do 30.06.2019. godine. Tokom izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće obezbedjeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Na deonici Ram-Topolovnik, na državnom putu II B reda broj 372 i 373, izvodićese radovi u periodu od 16.04. do 30.06.2019. godine. U toku radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće obezbedjeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Dana 17.04.2019. godine počinju radovi na mostu preko potoka Garibovac-Lukića most, na državnom putu I B reda broj 22, deonica Zagrađe-Gornji Milanovac. U prvoj fazi, radovi će se izvoditi na desnoj strani mosta. Saobraćaj na mostu se preusmerava na levu saobraćajnu traku (smer prema Gornjem Milanovcu) i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora. Nakon završetka radova na desnoj strani mosta, signalizacija se izmešta, radovi će se izvoditi na levoj strani mosta, a saobraćaj se preusmerava na desnu stranu mosta i odvijaće se dvosmerno, dvema saobraćajnim trakama. Predviđeno je da radovi traju 90 dana. (Okvirno do 17. jula)

Na snazi je obustava saobraćaja zbog oštećenja mosta na državnom putu II B reda broj 340, deonica Banjani-Novaci. Saobraćaj se odvija prema postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji i opremi, alternativnim putnim pravcem preko Uba, deonicama državnog puta II A reda broj 141.

Do 13.05.2019. zbog radova na autoputu i unapređenje bezbednosti saobraćaja Batrovci – Kuzmin 1. (drž.putu I A reda broj 3.) saobraćaj će se u smeru ka Beoogradu odvijati dvosmerno na levom poluprofilu autoputa.

Obustava saobraćaja na Sentandrejskom putu, (od ulice Primorske do ulice Velebitske), u Novom Sadu, zbog radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem, do 29.06.2019. godine. Alternativni putni pravac od petlje Novi Sad (centar), ulicama Temerinski put i Temerinska do državnog puta I B reda broj 12.

Radovi na održavanju nadvožnjaka u sklopu petlje Autokomanda u Beogradu iznad autoputa i pripada gradskoj saobraćajnici bul. Oslobođenja izvodi će se u 5 faza i to noću u vremenu od 00 do 05h do 25.04.2019. Iz praca Dušanovca ka Mostarskoj petlji u smeru ka Šidu biće zauzeta vozna i preticajna traka zbog čega će se saobraćaj od 00 do 05h odvijati voznom zaustavnom trakom, između 22. i 23.04.2019. i 24. i 25.04.2019.

Do 04.06.2019.  zbog radova na održavanju puta Stara Pazova – Inđija (drž. puta II A reda broj 100) u zoni raskrsnice u Staroj Pazovi sa ulicama Fruškogorska, Vinogradska i Masarikova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 01.07.2019. će zbog radova u Rumi na ukršatnju puteva Ruma – Irig – Kraljevci – Šabac, (drž.putevi I B reda broj 21 i II A reda broj 120), zbog čega će priključak Kraljevačke ulice ka Rumi na novoj kružnoj raskrsnici, biti zatvoren za saobraćaj, zbog čega je na glavnom putnom pravcu omogućen dvosmerni režim saobraćaja, kao i alternativni ulazi ispred predmetne raskrsnice i iza nje.

Do 30.04.2019. predviđeni su radovi na sanaciji klizišta, u vremenskom periodu od 07 do 17 časova, na delu državnog puta II A reda broj 150, deonica Ljig-Belanovica, u blizini mesta Poljanice. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 03.04.2020. zbog radova na pojačanom održavanju državnih puteva IB reda broj 23. i 28 . Kneževići – Bela Zemlja – Užice, saobraćaj će, u zoni radova, biti usporen i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć adekvatne saobraćajnom signalizacijom i opreme.

Od srede 20.03.2019. došlo je do izmene u načina odvijanja saobraćaja na delu putu IIA reda br. 145 u zoni privremene devijacije koja je bila izgrađena za potrebe mosta u sklopu autoputa E-763 Obrenovac-UB između Stubline i Lipnjaka. Od srede uspostavi će se novi reži odvijanja saobraćaja sa naizmeničnim propuštanjem vozila zbog radova na uklanjanju privremene saobraćajnice. Planirano trajanje izmene režima saobraćaja je do 19.04.2019.godine., a nakon kojih će se saobraćaj vratiti na uobičajeni, stalni način odvijanja.

Informacije sa naplatnih stanica:

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza:

Prema poslednjim informacijma Uprave granične Policije na putničkim terminalima naših GP trenutno nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Na teretnim terminalima :
GP Horgoš, izlaz, TMV čekaju 420 min.
GP Kelebija, izlaz, TMV čekaju 360 min.
GP Batrovci, izlaz, TMV čekaju 840 min.
GP Bačka Palanka, izlaz, TMV čekaju 600 min.
GP Bogojevo, izlaz, TMV čekaju 180 min.
GP Šid, izlaz, TMV čekaju 300 min.
GP Sremska Rača TMV čekaju 60 minuta.

U zajedničkoj akciji MUP RS i AMSS postavljene su nove Web kamere na najfrekventnijim graničnim
prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom. Web kamere, koje u svakom trenutku možete pogledati na internet platformi AMSS, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetu
saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Izvor: AMSS

Foto: Freeimages

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *