Aston Martin Rapid E – sledeći Bondov automobil

aston martin1

Sledeći Bondov automobil, novi Aston Martin Rapid E, na sajmu u Šangaju, predstavljen je u verziji koja je spremna za proizvodnju. Osim finalnog izgleda, sada znamo i sve karakteristike.

Baziran na velikom Rapidu S, električni model ima dva elektromotora ukupne snage od 610 KS uz kolosalni obrtni moment od 950 Nm, što ga čini najmoćnijim modelom iz serije Rapid.

Maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h. Do “stotke” će stizati za ispod četiri sekunde, a imaće i impresivna međuubrzanja – trebaće mu samo sekund i po od 80 do 112 km/h.

Prema rečima ljudi iz Aston Martin, električni Rapid će moći da se poredi sa Rapidom S i njegovim šestolitarskim V12 motorom.

Set od 5.600 litijum-jonskih baterija omogućavaju autonomiju od više od 320 kilometara.

Zahvaljujući redizajniranom podu, novom velikom zadnjem difuzoru i aerodinamičnim felnama, Rapid E ima za osam odsto bolje aerodinamične performanse od “benzinca”.

S obzirom da je ovo prvi električni Aston Martin, analogni instrumenti su nestali. “Sportska elegancija” i dalje najbolje opisuje unutrašnjost, pre svega zbog intenzivnog korišćenja karbona.

Aston Martin Rapid E je moguće poručiti, ali požurite jer je predviđeno da se proizvode u seriji od samo 155 primeraka.

Izvor: Mondo

Foto: screenshot www.astonmartin.com screenshot

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *