Vremenske prilike i stanje na putevima 15.04.2019. (MK)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pretežno oblačno i sveže sa povremenom kišom. U pojedinim mestima, posebno u južnim i istočnim delovima pdaće kiša povremno praćena grmljavinom.

Saobraćaj na državnim putevima odvija se na mokrim putevima. Intenzitet saobraćaja na putevima izvan gradskih sredina je umeren. Na graničnim prelazima više nema dužeg zadržavanja za ulazak i izlazak iz države.

AMSM preporučuje prilagođenu brzinu kretanja, uz poštovanje saobraćajne signalizacije i pažljivo upravljanje vozilima, posebno na putevima kroz kotline, rečne doline i klisure, gde postoji mogućnost klizišta. Ovo posebno važi za deonice Katlanovo – Veles, Mavrovo – Debar – Struga, Vinica – Berovo i Kočani – Delčevo.

Vaidukt trejd izveštava da od 15.04. do 17.04.2019. će se izvoditi građevinski radovi na postavljanju induktivnih petlji na autoputu A1, deonica Kumanovo – GP Tabanovce Tabanovce zbog čega će biti izmenjen saobraćaj.

Važno: Autoput Miladinovci – Štip, deonica Miladinovci – Kadrifakovo i Kadrifakovo – Miladinovci, nije pušten u promet. Bezbednosne provere vrše se na autoputu. Iz AMSMK apeluju na sve vozače da ne koriste autoput.

Društvo Asfalt DOEL Skoplje, izveštava da zbog izvođenja građevinskih radova na postavljanju sistema za elektronsku naplatu putarina. Saobraćaj se odvija po izmenjenom režimu i to na:

-naplatna stanica Đevđelija u periodu do  18.09.2019. (deonica Demir kapija-Đevđelija)
-naplatna stanica Demir kapija u periodu od 11.04 do 18.09.2019

Radovi na putu:

GP Ilinden-Struga izveštava da će od 12. aprila 2019. godine, zbog izgradnje građevinskih radova, izgradnje nadvožnjaka za zonu Struga, regionalni put A2, Podmolje – Struga, imati privremeni režim saobraćaja. Odgovarajuća saobraćajna signalizacija će biti postavljena na licu mesta.

Zbog izvođenja građevinskih radova (sanacija asfalta) na putu A2 Kičevo – Ohrid (između prelaza Preseka i Pesočana) od 02.04.2019. saobraćaj će se odvijati pod posebnim režimom tj. prelazak sa jedne na drugu traku. Odgovarajuća saobraćajna signalizacija biće postavljena na mestima na kojima će se izvoditi radovi.

Od 21. marta 2019. godine na regionalnom putu R1103 Negotino – Lakavica, izvode se radovi na putu, rekonstrukcija mosta na reci Vardar kod sela PepeliŠte. Saobraćaj se preusmerava na zemljaNI put Pepelište – Krivolak za vozila ukupne težine do 7,5 tona. Pravilna vertikalna prometna signalizacija je postavljena na licu mesta. Ovaj režim saobraćaja će trajati do završetka građevinskih aktivnosti.

Od 16.02.2019. zbog građevinskih radova na regionalnom putu R1208 Ohrid – Struga, na deonici sela Podmolje za Eurohotel – Struga, saobraćaj je zatvoren za sve vrste vozila do završetka građevinskih radova. Odgovarajuća saobraćajna signalizacija postavljena je na licu mesta.

Od 05.03.2019. obavljaju se građevinske aktivnosti u periodu od 4 meseca (120 dana), na potezu od benzinske pumpe Mak Petrol na ulici JNA, na raskrsnici sa skretanjem za selo Vrutok, opština Gostivar.

Od 02.03.2019. u toku su radovi na regionalnom putu Ohrid – Sveti Naum, na deonici Turistički turist u dužini od 3,5 km.

Od 08.02.2019. na putu A4 Skoplje – Petrovec i obrnuto, na putu Petrovec izvršena je stalna promena režima saobraćaja zatvaranjem isključenja sa autoputa Skoplje – Veles, koji vodi do sela Petrovec, i nalazi se ispred n. sa. Petrovec i nalazi se posle sa Petrovec. Sa puta Veles – Skoplje isključenje za selo Petrovec se nalazi ispred n. sa. Petrovec, a iskuljučenje je zatvoreno, koji se nalazi posle Petroveca.

Izvor: AMSM

Foto: www.freeimages.com

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *