Vremenske prilike i stanje na putevima 15.04.2019. (SRB)

traffic truck

Prvi radni dan u ovoj nedelji počinje sa umerenim intezitetom, ali i dalje sa nestabilnim i promenljivim vremenskim prilikama koje i danas mogu povremeno uslovljavati vlažne kolovoze, na koje upozoravamo vozače. Trenutno magla usporava saobraćaj na putevima pored reka i kanala u Vojvodini, ima je i na području Požege, ali je ne treba isključiti i na drugim putevima koji prolaze pored reka i preko prevoja.
Iz AMSS upozoravaju vozače na učestale odrone poslednjih dana na putevima kroz stenske useke i klisure, ali i na brojne deonice na kojima je saobraćaj usporen zbog radova.

Prognoza vremena za danas:

Na severu Vojvodine pretežno sunčano, u ostalim delovima umereno do potpuno oblačno, ponegde sa kišom, a od sredine dana i lokalnim pljuskovima i mogućom grmljavinom. U višim planinskim predelima
moguća pojava slabog snega. Uveče i tokom noći razvedravanje. Vetar slab do umeren severnih pravaca. Najviša temperatura od 12 do 16 °C.

Najave i najktuelije izmene u saobraćaju:

Na snazi je obustava saobraćaja zbog oštećenja mosta na državnom putu II B reda broj 340, deonica Banjani-Novaci. Saobraćaj se odvija prema postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji i opremi, alternativnim putnim pravcem preko Uba, deonicama državnog puta II A reda broj 141.

Od 15.04. do 19.04.2019. godine, u periodu od 08 do 17 časova, izvodiće se radovi na redovnom održavanju, na državnom putu II A reda broj 177, deonica Klatičevo- Gornji Milanovac (deo deonice koja prolazi kroz Gornji Milanovac). U zoni radova saobraćaj će se odvijati usporeno naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 13.05.2019. zbog radova na autoputu i unapređenje bezbednosti saobraćaja Batrovci – Kuzmin 1. (drž.putu I A reda broj 3.) saobraćaj će se u smeru ka Beoogradu odvijati dvosmerno na levom poluprofilu autoputa.

Obustava saobraćaja na Sentandrejskom putu, (od ulice Primorske do ulice Velebitske), u Novom Sadu, zbog radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem, do 29.06.2019. godine. Alternativni putni pravac od petlje Novi Sad (centar), ulicama Temerinski put i Temerinska do državnog puta I B reda broj 12.

Radovi na održavanju nadvožnjaka u sklopu petlje Autokomanda u Beogradu iznad autoputa i pripada gradskoj saobraćajnici bul. Oslobođenja izvodi će se u 5 faza i to noću u vremenu od 00 do 05h. Od 14.04. do 25.04.2019.

Faza 3: Iz praca Mostarske petlje ka Dušanovcu biće zauzeta vozna i zaustavna saobraćajna traka zbog čega će se saobraćaj od 00 do 05h odvijati preticajnom trakom 16. na 17.04.2019.
Faza 4: Iz praca Mostarske petlje ka Dušanovcu biće zauzeta vozna i zaustavna saobraćajna traka zbog čega će se saobraćaj od 00 do 05hodvijati preticajnom trakom, između 17. i 18.04.2019. i 19. i 20.04.2019.
Faza 5: Iz praca Dušanovca ka Mostarskoj petlji u smeru ka Šidu biće zauzeta vozna i preticajna traka zbog čega će se saobraćaj od 00 do 05h odvijati voznom zaustavnom trakom, između 22. i 23.04.2019. i 24. i 25.04.2019.

Do 04.06.2019.  zbog radova na održavanju puta Stara Pazova – Inđija (drž. puta II A reda broj 100) u zoni raskrsnice u Staroj Pazovi sa ulicama Fruškogorska, Vinogradska i Masarikova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 01.07.2019. će zbog radova u Rumi na ukršatnju puteva Ruma – Irig – Kraljevci – Šabac, (drž.putevi I B reda broj 21 i II A reda broj 120), zbog čega će priključak Kraljevačke ulice ka Rumi na novoj kružnoj raskrsnici, biti zatvoren za saobraćaj, zbog čega je na glavnom putnom pravcu omogućen dvosmerni režim saobraćaja, kao i alternativni ulazi ispred predmetne raskrsnice i iza nje.

Do 17.04.2019. u periodu od 08 do 17 časova, izvodiće se radovi na uređenju nestabilne stenske mase na deonici Pakovraće (Markovica)- Kratovska stena, mesto Ovčar Banja (drž.putu I B reda broj 23). U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem, sa povremenim obustavama u trajanju od 15-20 minuta.

Do 30.04.2019. predviđeni su radovi na sanaciji klizišta, u vremenskom periodu od 07 do 17 časova, na delu državnog puta II A reda broj 150, deonica Ljig-Belanovica, u blizini mesta Poljanice. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 03.04.2020. zbog radova na pojačanom održavanju državnih puteva IB reda broj 23. i 28 . Kneževići – Bela Zemlja – Užice, saobraćaj će, u zoni radova, biti usporen i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć adekvatne saobraćajnom signalizacijom i opreme.

Od srede 20.03.2019. došlo je do izmene u načina odvijanja saobraćaja na delu putu IIA reda br. 145 u zoni privremene devijacije koja je bila izgrađena za potrebe mosta u sklopu autoputa E-763 Obrenovac-UB između Stubline i Lipnjaka. Od srede uspostavi će se novi reži odvijanja saobraćaja sa naizmeničnim propuštanjem vozila zbog radova na uklanjanju privremene saobraćajnice. Planirano trajanje izmene režima saobraćaja je do 19.04.2019.godine., a nakon kojih će se saobraćaj vratiti na uobičajeni, stalni način odvijanja.

Od 15.03.2019. usled radova na elektro-mašinskom opremanju tunela, došlo je do privremenog zatvaranja saobraćaja kroz desnu tunelsku cev tunela Sopot, na autoputu E- 80. Saobraćaj se obavlja dvosmerno kroz levu tunelsku cev. Od 01.04.2019. predviđeno je da saobraćaj bude preusmeren kroz desnu tunelsku cev, dok će se radovi obavljati u levoj. Planirano trajanje radova je do 15.04.2019.

Informacije sa naplatnih stanica:

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Informacije sa naplatnih stanica:

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o
eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza:

Prema poslednjim informacijma Uprave granične Policije na putničkim teminalima naših GP nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Na teretnim terminalima sa Hrvatskom i Mađarskom i dalje su zadržavanja višesatna, ali su sada nešto kraća u odnosu na predhodne dane kada su zbog usporenog rada hrvatskih i mađarskih pograničnih vlasti čekanja bila mnogo duža. Razlog za zadržavanja tokom vikenda može biti i uobičajena vikend zabrana tranzita na teritoriji Mađarske, koja počinje u subotu 22 časa, a završava se u nedelju u 22 časa, kao i vikend zabrana na pojedim putevima u Hrvatskoj, a čija je primena počela od 01.04.

Zadržavanja za TMV, na izlazu iz zemlje, su sledeća:

  • GP Batrovci, izlaz, TMV čekaju180 minuta.
  • GP Bačka Palanka, izlaz, TMV čekajju 60 minuta.
  • GP Horgoš, izlaz, TMV čekaju 120 minuta.
  • GP Kelebija, izlaz, TMV čekaju 120 minuta.
  • GP Srpska Crnja, ulaz/izlaz, TMV obustava saobraćaja zbog prekida carinskog sistema.

Izvor: AMSS

Foto: www.freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *