Migrant sakriven ispod šasije kamiona (SRB)

migrant ilegalni prelazak

Carinici su juče, 11. aprila 2019. godine, na graničnom prelazu Šid, sprečili jednog migranta da na krajnje riskantan način – sakriven ispod šasije kamiona, izađe iz naše zemlje.

Državljanin Pakistana (28) pronađen je na vrlo rizičnom mestu – ispod kamiona kragujevačkih registracija koji se natovaren kablovima za belu tehniku uputio ka Italiji.

Migranta, za koga se ispostavilo da ima legitimaciju prihvatnog centra u Kikindi, prijavio je carinicima vozač nakon što je primetio da se šunja oko kamiona.

Još dva takva, po život opasna poduhvata, zabeležena su u skorije vreme na izlaznoj strani prelaza Horgoš, kada su ljudske siluete ispod kamiona registrovane na snimcima skenera.

Tako je 7. marta ove godine, u prostoru između paletara i poda kamiona, otkriven jedan državljanin Bangladeša koji je pokušao da se sakriven ispod šlepera srpskih registracija koji je prevozio tovar sojinog brašna iz naše zemlje ka Nemačkoj, ilegalno domogne Zapadne Evrope.

Carinici na Horgošu dobro se sećaju još jednog ekstremnog ilegalnog putnika – Albanca koga su 15. oktobra prošle godine zatekli kako sedi na rezervnom točku kamiona koji je od Paraćina prazan putovao ka Mađarskoj radi utovara robe.

Izvor: Uprava carina

Foto: Uprava carina

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *