Novi nameti za vozače mopeda (SRB)

0504

Od početka aprila stupila je na snagu nova odredba po kojoj vlasnici mopeda moraju jednom godišnje da registruju svoje dvotočkaše. Iako je dodatni trošak, motociklisti tvrde da to ima i dobru stranu, jer će od sada imati osiguranje. …
Prestanak važenja trajnih registracija za sva vozila ispod 50 kubika, stupio je na snagu i postaje obavezna registracija koju će vozači moći da koriste samo sa položenom A1 kategorijom. Za motocikliste, to je ipak dobra vest.
“To je izazvalo donekle zabrinutost i nervozu kod vlasnika motocikala, međutim postoji i dobra stvar u tome svemu, zato što do sada su bili bez liste osiguranja i kao učesnici u saobraćaju, su bili s time meta za ugroženost”, kaže Saša Malinović iz Moto kluba Braders.
“Kolko je dobro, toliko je i loše. U stvari, više je dobro zbog osiguranja samih motocikala tj. skutera i, lica koja upravljaju njima”, smatra Srđan Simić iz Moto kluba Braders.
Takođe, sva vozila moraju biti u fabričkom stanju. Lica zaposlena na tehničkom pregledu u svojoj bazi podataka imaju fotografije gotovo svih motocikala i mopeda. Ukoliko neke prepravke na motociklu odstupaju od originalnih, vozilo neće proći tehnički pregled.
“Tehnički pregled mopeda se može uraditi samo sa potvrdom proizvođača. To je jedina potvrda s kojom mi možemo da uradimo tehnički pregled, na potvrdi mora da piše broj motora, broj šasije i tačna brzina koje vozilo može da razvije”, objašnjava Đorđe Janjatović iz Auto-moto kluba Novi Sad.
Nakon registracije, mopedi će dobiti žute tablice i moraće svake godine da se ponovo registruju. Cena registracije jednog mopeda iznosiće do 3.500 dinara.

Izvor: RTV

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *