MINT gradi fabriku u Loznici (SRB)

auto-industrija 2

U Loznici će danas biti položen kamen temeljac za pogon kompanije “Mint”, iz sektora automobilske industrije, u koju bi, prema ranijim najavama trebalo da bude uloženo 100 miliona evra i zaposleno 1.000 radnika.
Svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Tokom posete Loznici, u okviru kampanje “Budućnost Srbija”, predsednik Vučić izjavio je da dolazak kompanije “Mint” u Loznicu znači veliku stvar i pomoć ljudima u Podrinju.
U oktobru prošle godine, ministar privrede Goran Knežević potpisao je u ime Vlade Srbije okvirni sporazum, kojim se predvida otvranje novog pogona te frabike u Loznici.
Kako je tada saopšteno iz Ministarstva privrede, kompanija “Mint automotiv Jurop” se sporazumom opredelila da u novi pogon u Loznici, gde ce proizvoditi aluminijumske krovne nosače, obloge za vozila, aluminijumske okvire za vrata i akumulatore, uloži 100 miliona evra i zaposli 1.000 radnika.
Investicija će, navedeno je, biti realizovana u više faza.
“Mint automotiv Jurop”, kao i “Cirplan Limited” deo su “Mint grupacije” sa sedištem u Kini i jedan je od vodećih svetskih dobavljača u projektovanju, proizvodnji i prodaji strukturnih delova, obloga i dekorativnih delova putničkih vozila.
“Mint grupacija” ima proizvodnju na više od 30 lokacija u Kini, zatim na Tajlandu i u Meksiku.
U oktobru prošle godine sa predstavnicima kompanije “Mint” razgovarao i predsednik Vučić, poručujući im da će u Srbiji imati najbolje uslove, jer je cilj da se vrati život u Zapadnu Srbiju.
Predstavnici kompanije tada su obavestili predsednika i o njihovom planu da godišnje pošalju 300 dece iz Loznice na školovanje i usavršavanje u Kinu.
Kompanija “Mint” svojim proizvodima snabdeva glavne proizvođače automobila koji imaju više od 80 odsto udela na globalnom tržištu, a izvozi u Australiju, Evropu, Severnu Ameriku, Japan i jugoistočnu Aziju.

Izvor: RTV

Foto: Pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *