Mihajlović sa čelnicima gradova i opština Moravskog koridora (SRB)

1903

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je sastanak o izgradnji Moravskog koridora od Pojata do Preljine sa gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će ovaj auto-put prolaziti.
Na sastanku su učestvovali i predstavnici kompanija i instituta koji učestvuju u projektovanju i budućoj izgradnji koridora.
Mihajlovićeva je istakla da je Moravski koridor od izuzetnog značaja za Srbiju, jer će povezati centralni deo zemlje sa koridorima 10 i 11 i doprineti privrednom razvoju i kvalitetnijem životu građana.
“Ministarstvo koje vodim je vaš centar za ovaj projekat. Tu smo da vam pružimo potrebnu pomoć i podršku kako bismo na vreme završili sve pripremne radove, pre svega oko eksproprijacije parcela, da bi izgradnja Moravskog koridora počela u junu ove godine”, rekla je Mihajlovićeva.
Ona je dodala da ove godine kreće realizacija velikih infrastrukturnih projekata i da očekuje od svih javnih preduzeća i kompanija iz resora da daju svoj maksimum u radu.
Za izgradnju Moravskog koridora, odnosno auto-puta od Pojata do Preljine, dugog 110 kilometara, potpredsednica Vlade potpisala je u oktobru prošle godine Memorandum o razumevanju i saradnji sa konzorcijumom kompanija “Behtel” i “Enka”. Procenjena vrednost radova je oko 800 miliona evra.
Današnjem sastanku prisustvovali su gradonačelnici Čačka, Kraljeva i Kruševca, predsednici opština Vrnjačka Banja, Trstenik i Ćićevac, direktor JP “Putevi Srbije”, predstavnici “Koridora Srbije”, CIP-a, Instituta za puteve, Republičkog geodetskog zavoda i Instituta “Jaroslav Černi”, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Izvor: RTS

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *