Vremenske prilike i stanje na putevima 14.03.2019. (SRB)

put 5

RHMZ – PROGNOZA VREMENA ZA 14.03.2019.g: Preovlađivaće oblačno, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa slabom kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, pre podne i uveče jugoistočni, sredinom dana severozapadni. Posle podne na severu, do kraja dana i u ostalim krajevima postepeno razvedravanje. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12 °C.
Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm. Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni. U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku. Lanci se montiraju na pogonske točkove na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu. U naselju, vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.
NAJAVE I NAJAKTUELNIJE IZMENE U SAOBRAĆAJU : Do 01.08.2019. godine, u periodu od 07.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na urgentnom održavanju državnog puta II A reda broj 179, deonica Trbušani – Čačak (LJubić), u ulici Aleksandra Savića. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom, uključujući i mahače.
U ponedeljak 18.03.2019.g. završava se faza u kojoj je privremeno bio izmenjen način odvijanja saobraćaj na drž.put IIA-145 u zoni pružnog prelaza, a uokviru izgradnje autoputa Obrenovac-UB. Sledeća faza radova izgradnje autoputa ne utiče na normalno odvijanje saobraćaja.
Od 13.03.2019. do 22.03.2019. godine, u periodu od 08.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na sanaciji sistema za zadržavanje vozila (odbojna ograda), na državnom putu I A reda broj 2, deonica LJig (Donji Banjani)-Preljina (Boljkovci). U zoni radova saobraćaj će se odvijati usporeno. Radovi će se izvoditi u pokretu i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Na snazi je izmena režima saobraćaja, na delu državnog puta I B reda broj 21, deonica Kosjerić-Kovačevića pesak, mesto Kalenići. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom, i biće obezbeđen adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.
U utorak 13. i u sredu 14.03.2019.g, izvodiće se radovi na sanaciji oštećene ograde na nadvožnjaku, na delu državnog puta I A reda broj 1, deonica Beška-Sirig. U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.
Od petka 08.03.2019.g. od 13,00 č za saobraćaj koji će se odvijati u oba smera otvara se leva cev novoizgrađenog tunela „Sarlah“, zbog radova na usklađivanju magistralnog puta Niš – Dimitrovgrad sa novoizgrađenom trasom puta pored fabrike guma u Pirotu („Tigar Tyres“). Istovremeno se za saobraćaj otvara petlja Pirot (Zapad) na autoputu, čime će biti omogućen ulaz u Grad Pirot preko saobraćajnice 1. u industrijskoj zoni (koja se nalazi između kompanije „Tigar Tyres “ i ulice Nikole Pašića). Puštanjem u javni saobraćaj ovog dela autoputa, trajno se zatvaraju privremene pomoćne saobraćajnice (ispred tunela Sarlah i kod pumpe „Blue Petrol“). Veza grada Pirota sa autoputnim pravcem E80 obezbeđena je petljama Pirot (Istok) i Pirot (Zapad) čime će biti omogućeno odvijanje saobraćaja na deonici autoputa u kontinuitetu do graničnog prelaza „Gradina“.
Od 06.03.2019.g. planirani su radovi na na pojačanom održavanju auto-puta u smeru od GP „Batrovci“ do Kuzmina u smeru ka Beogradu (drž. puta I A reda broj 3.). Za vreme radova, za saobraćaj će biti zatvorena preticajna i deo vozne saobraćajne trake, a saobraćaj će se odvijati zaustavnom trakom.
Od 05.03. do 07.04.2019.godine, izvodiće se istražni radovi na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici GP Horgoš – petlja Subotica sever i na deonici petlja Subotica jug-petlja Mali Idjoš, u smeru Subotica-Novi Sad. Radovi će se izvoditi samo u uslovima dobre vidljivosti, i dok traju saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom. U toku noći, kada se radovi ne izvode saobraćaj će se odvijati normalno. Radovi će biti obezbedjeni saobraćajnom opremom i signalizacijom.
Od ponedeljka 04.03.2019.g. počinju radovi na zameni oštećenih spojnica na petlji „Kovilovo“ koja se nalazi na Zrenjaninskom putu (drž.putu I B reda broj 13.), u smeru od Pančevačkog puta ka Zemunu i Batajnici. U ovoj prvoj fazi, zatvara se ulivna traka na petlju Kovilovo za vozila koja dolaze iz pravca Beograda, Zrenjaninskim putem a žele da nastave ka Zemunu i Batajnici, odvajaju se pre petlje Kovilovo prema Pančevačkom putu, a zatim se kod Sportskog centra „Kovilovo“ ponovo vraćaju na Zrenjaninski put (drž.put IB reda br.13.) kako bi mogli da nastave ka Zemunu i Batajnici.
Zbog radova na popravci potpornog zida, koji se izvode iz zaustavne trake na auto- putu Dići – Preljina (drž. puta I A reda broj 2. E-763) saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom trakom. Radovi. Završetak radova se očekuje do 19.03.2019.g. Postavljena je odgovarajuća privremena saobraćajna signalizacija i oprema.
INFORMACIJE SA NAPLATNIH STANICA : Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja.
INFORMACIJE SA GRANIČNIH PRELAZA : Prema poslednjim informacijma Uprave granične Policije na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja.
Zadržavanja na našim teretnim terminalima su :
GP Horgoš, izlaz, TMV čekaju 420 minuta.
GP Kelebija, izlaz, TMV čekaju 180 minuta.
GP Batrovci , izlaz, TMV čekaju 240 minuta.
GP Šid, izlaz, TMV čekaju 60 minuta.
GP Sremska Rača, izlaz TMV čekaju 60 minuta.
Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.

Izvor:AMSS

Foto:Pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *