Bitka za “Folksvagen”, odluka u maju (SRB)

0603

Nemački autogigant “Folksvagen” trebalo bi u maju da odluči u kojoj od zemalja jugoistočne Evrope će otvoriti proizvodni pogon. Za tu značajnu investiciju u visini od 1,4 milijardi evra trenutno se žestoko bore dve članice EU, Bugarska i Rumunija, kao i dve zemlje kandidati, Srbija i Severna Makedonija, ali i Turska, tvrdi bečki dnevnik “Prese”.
Na odluku “Folksvagena” presudno će uticati tri klučna faktora: dobra saobraćajna povezanost, raspoloživost kvalifikovane radne snage i visina državnih subvencija, navodi Prese.
Planovi “Folksvagena” o uspostavljanju proizvodnje u jugoistočnoj Evropi ne nailaze na odobravanje zaposlenih, odnosno Radničkog saveta kompanije, a izazvali su i borbu zemalja koje bi želele da dovedu ovog giganta.
Sve veća izdvajanja za plate, kao i sve veći nedostatak radne snage teraju tu kompaniju da traži novo mesto za proizvodni pogon.
Fabrike “Folksvagena” u Nemačkoj koncentrisaće se ubuduće na proizvodnju automobila na električni pogon, a pogon u jugoistočnoj Evropi bi od 2023, sa kapacitetom od 300.000 vozila godišnje, mogao proizvoditi modele marke “folksvagen”, “škoda” i “seat”, navodi Prese.
List ističe da novo postrojenje treba da zaposli oko 5.000 radnika, a dodatno će otvoriti više hiljada radnih mesta kod dobavljača.
Blago favorizovana Bugarska
Prese podseća da u jugoistočnoj Evropi postoji snažan automobilski sektor, jer u Turskoj postoje pogoni “Forda”, “Hjundaija”, “Honde”, u Rumuniji “Forda” i “Dačije”, a u Srbiji “Fijat”.
List, takođe, ukazuje da se ne očekuje odluka u korist Turske zbog tenzija u odnosima Ankare i EU.
Što se Rumunije tiče nedostajuća mreža auto-puteva, kao i nešto viši nivo primanja, te i u pojedinim regionima problem sa nedostajućom radnom snagom, ne idu u prilog donošenja odluke naseljavanja pogona u toj zemlji.
Prese ukazuje da je blago favorizovana Bugarska, jer na aerodromu u Sofiji postoji areal čeličane koja od 2008. ne radi, a koja je savršeno mesto za novo postrojenje “Folksvagena”, a i Plovdiv pokušava da privuče nemačkog giganta.
Takođe, kao prednost Bugarske se navodi i njeno članstvo u EU, te i tesne trgovinske veze sa Nemačkom.
Prednosti Srbije i Severne Makedonije
Srbija i “autsajder” Severna Makedonija, dodaje list, pored niskih troškova plata, mogu da skupljaju poene i snažnim subvencijama.
Kao kandidati za članstvo u EU nisu u obavezi da u potpunosti primenjuju strogi pravilnik o državnoj pomoći, podseća Prese.
Istovremeno list navodi da nikakvu ulogu, pri donošenju odluke “Folksvagena”, ne igra sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom koji ima Srbija, jer su od bescarinskog izvoza u tu zemlju isključeni “Fijatovi” modeli iz kragujevačke fabrike.
Prese ističe da je borba za pridobijanje “Folksvagena” i dalje otvorena, a da su nade u svim zemljama jugoistočne Evrope velike da bi ova velika investicija mogla doći kod njih.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay (Pexels)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *