Napreduju radovi na auto putu koje izvodi kineska kompanija

0603

Premijerka Ana Brnabić je u razgovoru sa generalnim direktorom kompanije “Čajna roud end bridž korporejšn” (CRBC) Du Feijem ocenila da se infrastrukturni projekti u Srbiji, na kojima radove izvodi ova kompanija, obavljaju po ugovoru, kvalitetno, sa poštovanjem dogovorenih rokova i standarda gradnje.
Ana Brnabić je pohvalila napredak koji je postignut u izgradnji auto-puta Surčin–Obrenovac, a pre svega na mostu preko Save i Kolubare, koji pripada ovoj deonici, a na kojem je realizovano 87 odsto radova, što je prema njenim rečima, mnogo brže i više od planiranog.
Direktor kompanije CRBC obavestio je predsednicu vlade da radovi na Koridoru 11 (auto-put Beograd – Južni Jadran) dobro napreduju i da očekuje da će rokovi i na ovom projektu biti ispunjeni.
Rekao je i da je krajem ovog meseca planiran početak radova na deonici Čačak (Preljina) – Požega, gde se za sada obavljaju pripremni radovi i eksproprijacija.
Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima saradnje na izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad – Ruma (Fruškogorski koridor), dugoj 45 kilometara.
Kako je saopšteno, u toku je priprema tehničke dokumentacije za nastavak gradnje deonice auto-puta Koridora 11 Požega-Boljari.
Prema rečima direktora kompanije CRBC, završetkom te najveće deonice na ovom putnom pravcu, dužine 107 kilometara, biće omogućeno i značajno povećanje BDP-a u Srbiji.
Premijerka je izrazila zadovoljstvo što će uskoro biti završeni pregovori o izgradnji industrijskog parka u Borči koji, prema njenim rečima, predstavlja veliku razvojnu šansu Srbije.
Na sastanku je bilo reči i o ulaganjima u železničku infrastrukturu, kao i o predstojećem Samitu “16+1” zemalja istočne Evrope i Kine, koji će biti održan u Dubrovniku u aprilu ove godine.

Izvor: RTS

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *