Kompanija Sigit Srbija iz Kragujevca pravi delove za Porsche (SRB)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kompanija Sigit (Sidžit) Srbija, sa sedištem u Kragujevcu, uspostavila je saradnju sa poznatim proizvođačem luksuznih i sportskih automobila Porše (Porsche), i već od aprila počeće proizvodnju delova od plastike za ugradnju u najnovije Poršeove modele.
Predsednik kompanije Sigit Srbija Davor Veličkovski za Danas je rekao da će u toj kompaniji u aprilu početi proizvodnja delova za Poršeove modele – carrera 911, džip KN, kao i za novi automobil na električni pogon.
– Ovogodišnja proizvodnja naše kompanije za Porše treba da dostigne vrednost od 3 do 5 mil EUR. Očekujemo, naravno, da će obim i vrednost saradnje sa Poršeom u narednim godinama da raste. Istovremeno, siguran sam da će u narednom periodu početi da raste i obim naše saradnje sa Fijatom, koji je naš glavni partner – ističe Veličkovski.
Davor Veličkovski, koji je i član Upravnog odbora Sigit grupe, sa sedištem u Torinu, kaže da očekuje da će naredna godina da bude odskočna daska kad je dalji razvoj domaće automobilske industrije u pitanju. Tim pre što Fijat u Kragujevcu “ne može da stoji sa ovim brojem proizvedenih automobila” (lane oko 60.000 – prim. Z. R.), pa je realno očekivati dolazak novog modela.
Sigit grupa je, inače, glavni Fiatov snabdevač delovima od plastike na globalnom nivou. Pored Fiata, Sigit sarađuje i sa Mercedesom, BMW-om, Audijem, Land Roverom i drugim svetskim automobilskim kompanijama. Fabrika u Kragujevcu ima oko 220 zaposlenih, i jedna je od najboljih u Sigit grupi.

Izvor: eKapija

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *