Stanje na cestama 11. 02. 2019. (HR)

autoput magla

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Snijeg povremeno pada u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru. Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici, uključujući dionicu DC1 Zagorje – Grabovac (D42) – Vaganac (g.ž.LS)-Udbina. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta (poledica na kolniku) u Lici:
DC1 Zagorje – Grabovac (D42) – Vaganac (g.ž.LS)-Udbina,
DC23 Kapela (g.ž.KA) – Žuta Lokva (D50) – Senj (D8),
DC50 Žuta Lokva (D23) – Špilnik (D52) – Lički Osik (D25),
DC52 Špilnik (D50) – Korenica (D1),
DC217 Ličko Petrovo Selo (D1) – GP Ličko Petrovo Selo,
DC218 GP Užljebić – Donji Lapac – Dobroselo (g.ž.ZD)-Mazin – Bruvno (D1)
DC429 Selište Drežničko (g.ž.KA) – Prijeboj (D1),
ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje,
ŽC5203 Dobroselo-Srb.
Zbog prometne nesreće na DC1 (DC429) kod mjesta Jezerce (kod Plitvičkih Jezera) vozi se usporeno, uz regulaciju prometne policije.

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA
na autocesti A1 između čvorova Bosiljevo 2 i Gornja Ploča zbog snijega (koji se mjestimice zadržava na kolniku) vozi se uz ograničenje 60 km/h,
prometna nesreća na autocesti A1 na 54+000 km između čvora NOVIGRAD i čvora BOSILJEVO I u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. . Molimo korisnike za strpljenje.
uočena je srna na autocesti A1 na 54+000 km između čvora NOVIGRAD i čvora BOSILJEVO I. Molimo korisnike za dodatan oprez.
kolona teretnih vozila na autocesti A3 pred naplatnom postajom BREGANA u smjeru Slovenije duga je oko 3 km.
vozilo u kvaru na autocesti A3 na 15+500 km između čvora LUČKO i čvora JANKOMIR u smjeru Bregane promet se vodi po dvije prometne trake. Molimo vozače za dodatan oprez.
vozilo u kvaru na autocesti A3 na 116.+400 km između čvora LIPOVLJANI i čvora KUTINA u smjeru Bregane.
na autocesti A6 Rijeka Zagreb između čvorova Vrbovsko i Bosiljevo 2 pada snijeg koji se mjestimice zadržava na kolniku. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

 

Izvor: hak

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *