Vremenske prilike i stanje na putevima 11.02.2019. (SRB)

1102

RHMZ – PROGNOZA VREMENA ZA 11.02.2019.g:
Naoblačenje sa kišom i padom temperature koje je zahvatilo sever Vojvodine tokom dana proširiće se i na ostale krajeve. Posle podne i uveče u brdsko-planinskim, a tokom noći ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije uz dalji pad temperature kiša će preći u sneg. Uveče i tokom noći u brdsko-planinskim predelima očekuje se formiranje odnosno manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar ujutro i pre podne umeren i jak, u košavskom području i planinskim predelima ponegde i olujni,
južnih smerova, tokom dana u skretanju na severozapadni. Najviša temperatura od 7 do 14 °C.
Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm. Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.
U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku. Lanci se montiraju na pogonske točkove na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu. U naselju, vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.
NAJAVE I NAJAKTUELNIJE IZMENE U SAOBRAĆAJU :
Danas, 11.02.2019. g, izvodiće se radovi na interventnom krpljenu udarnih rupa, na državnom putu I B reda broj 22, Beograd – Lazarevac i na državnom putu I B reda broj 26, na deonici Umka – Obrenovac. U toku trajanja radova biće postavljena odgovarajuća radna saobraćajna signalizacija, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i oprema na državnom putu II A reda broj 145, deonica Obrenovac-Ub, Veprovica kod Stublina, u okviru radova na izgradnji auto-puta E-763. Izmena režima saobraćaja podrazumeva sniženje brzine kretanja vozila zbog građevinskih mašina i vozila koja prelaze prugu. Saobraćaj se odvija dvosmerno i bez suženja kolovoza.
Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i oprema na državnom putu II B reda broj 361, deonica Lajkovac-Ljig, Pepeljevac, a za vreme izvođenja radova na izgradnji auto-puta E-763. Izmena režima saobraćaja podrazumeva sniženje brzine kretanja vozila u zoni pozajmišta „Pepeljevac“, zbog uključenja i isključenja građevinskih mašina i vozila sa puta. Saobraćaj se odvija dvosmerno i bez suženja kolovoza.
Na deonici Valjevo-Kaona, u mestu Bačevci, postoji opasnost od obrušavanja kamena na putu. Na deonici je postavljena saobraćajna signalizacija i ograničenje brzine 20 km/č.
Od 18.01.2019.g. došlo je do izmene u saobraćaju na obilaznici oko Beograda na deonici između Surčina i isključenja za Obrenovca ( drž. puta I A reda br.1, ) u okviru izgradnje auto-puta E-763 Beograd – Južni Jadran. Saobraćaj se odvija dvosmerno u levoj traci u smeru Ostružnica – Dobanovci. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.
Od 18.01.2019. godine doći će do izmene režima saobraćaja na privremenoj devijaciji za povezivanje državnog puta I A reda broj 4 sa privremenom trasom državnog puta II A reda broj 259, na delu auto-puta E80 Niš-Dimitrovgrad, deonica Prosek- Bancarevo. Za saobraćaj će biti otvorena novoizgrađena leva strana kolovoza auto-puta, smer Pirot – Niš, od službenog prolaza do privremene devijacije.
Od 15.01.2019.g. planiran je produžetak radova na pojačanom održavanju auto-puta u smeru od GP „Barovci“ do Kuzmina u smeru ka Beogradu (drž. puta I A reda broj 3.). Za vreme radova, za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna i deo vozne saobraćajne trake, a saobraćaj će se odvijati u preticajnoj saobraćajnoj traci.
Zbog radova na sanaciji – stabilizaciji useka puta i odstranjivanju stenske mase na lokalitetu Liška stena, na deonici Kratovska stena – Lučani, na državnom putu II A reda broj 181, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Kretanje vozila će se regulisati semaforom.
Od 29.12.2018.g.počela je druga faza radova koj će se radovi obavljati do daljeg na drž. putu IB reda broj 22, na deonici između postojećeg mosta na reci Kačer i nadvožnjaka preko AP E-763, Beograd -Južni Jadran, u zoni raskrsnice za mesto Brančić. Saobracaj će se odvijati naizmeničnim propustanjem vozila.
Na snazi izmena režima saobraćaja na delu državnog puta II A reda broj 148, kod mesta Mislođin, od državnog puta I B reda broj 26 do zone ukrštanja trase auto-puta E- 763 i državnog puta II A reda broj 148. Saobraćaj se preusmerava na novoizgrađenu „Devijaciju 1“ (nova veza između državnog puta II A reda broj 148 i državnog puta I B reda broj 26). Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija dvosmerno.
Od 15.11.2018. izvode se radovi na izradi kružne raskrsnice, na državnom putu I B reda broj 13, deonica Zrenjanin-Ečka. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Zbog radova na rehabilitaciji puta, saobraćaj je obustavljen na deonici Malošište – Brestovac, na delu drž. puta II A reda broj 158. Alternativni putni pravac za vreme izvođenja radova je preko mesta Doljevac. Radovi će trajati do 01.04.2019. godine, ukoliko vremenski uslovi dozvole i obezbeđeni su adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.
Od 07.12.2018. do 01.04.2019. godine, na snazi će biti obustava saobraćaja, zbog radova na zameni dotrajalog propusta u selu Miljević (opština Golubac), na državnom putu II B reda broj 374, na deonici Miljević-Zelenik. Alternativni putni pravci za vreme izvođenja radova su lokalni putevi kroz selo Miljević.
Od 10.12.2018. g izvodiće se radovi na redovnom održavanju kolovozne konstrukcije, na delu državnog puta I A reda broj 1, od petlje „Surčin“ ka petlji „Ostružnica“ (Obilaznica oko Beograda).Za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna (krajnje desna) saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija voznom (srednjom) i preticajnom saobraćajnom trakom.
Zbog radova u okviru izgradnje auto-puta E-763, Beograd-Južni Jadran od 17.10.2018. g, došlo je do izmene u načinu odvijanja saobraćaja na drž putu I B reda broj 26, između Surčina i Obrenovca. Saobraćaj je preusmeren na novoizgrađenu privremenu saobraćajnicu (devijaciju). Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Od 15.10.2018.godine, izvodiće se radovi na rehabilitaciji puta, Irig-Ruma, u oba smera (drž. putu I B reda broj 21). Saobraćaj će biti usporen i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila.
JP “Putevi Srbije” su izvor svih informacija o aktuelnim izmenama, obustavama, zastojima, klizištima, izgradnji novih deonica puteva i alternativnim obilaznicama zbog radova. Vozačima savetujemo da nailaskom na radove prilagode vožnju prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.
INFORMACIJE SA NAPLATNIH STANICA :
Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.
INFORMACIJE SA GRANIČNIH PRELAZA :
Prema poslednjim informacijma Uprave granične Policije na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja.
Na teretnim terminalima na izazu iz zemlje zadržavanja su :
– GP Kelebija – 60 min.
– GP Batrovci – u 60 min.
U zajedničkoj akciji MUP RS i AMSS postavljene su nove Web kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom. Web kamere, koje u svakom trenutku možete pogledati na internet platformi AMSS, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza.
Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.
Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:
II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik
II A-199 Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica
II A-198 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar – Odvraćenica – Preko Brdo
II A-210 Kopaonik – Rudnica
II A-211 Granica PZP Kruševac/Novi Pazar – Kopaonik
II A-197 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar – Duga Poljana – Rasno – Karajukića Bunari – Ugao – državna granica sa CG
II A-198 Raška – Kuti – Granica PZP Novi Pazar/Ivanjica
II A-201 Sjenica – Krajnoviće – Bare – Vrbnica – državna granica sa CG
II A-201 Vrbnica – Granica SRB/CG (Vrbnica)
II A-202 Sjenica – Raždaginja – Buđevo – Karajukića Bunari – Suvi Do – Leskova – Velje Polje – Tutin
II A-204 Pazarište – Manastir Sopoćani – Baćica – Rasno
II B-412 Brvenik – Manastir Gradac – Rudno
II B-413 veza sa državnim putem I B 22 -Novopazarska Banja -Izbice -Lopužnja -Negotinac -kraj izgrađenog dela puta

Izvor: AMSS

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *