Savski most u Rači – istorija duga 85 godina (BIH)

sava

Drumsko-željeznički most na Savi kod Rače, podignut je 1934. godine i prvobitno je nosio naziv „Most kraljice Marije“. Od nastanka pa do danas, most na Rači je saobraćajna žila-kucavica Semberije i Majevice sa Sremom i ostatkom Srbije.

U početku, most je bio posebno važan za rudnik uglja u Ugljeviku iz kog su, zahvaljujući izgradnji mosta, mogle da se isporuče veće količine uglja na tržište. Do tada je ugalj iz Ugljevika prevožen prugom do tadašnje Bosanske Rače, a preko Save je prebacivan žičarom, uništenom tokom Drugog svjetskog rata. U ratu je srušen i most, a obnovljen je neposredno posle rata.

Pruga uskog kolosijeka Bijeljina – Bosanska Rača je 1950. godine proširena na normalni kolosijek i preko mosta povezana sa prugom Beograd-Zagreb. Vremenom na mostu sve više dominira drumski saobraćaj, a željeznički se umanjuje, naročito posle ukidanja pruge Bijeljina-Mezgraja 1979. godine (koja je bila poslednja pruga uskog kolosijeka u Evropi).

Nakon raspada zajedničke države, saobraćajnica preko ovog mosta postaje jedna od najvažnijih putnih veza između Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH.

Od izgradnje 1934. godine, most preko Save kod Rače za Semberce i Sremce ima važnu ulogu – na drugu stranu rijeke se više nije moralo ići čamcima ili, čak, pješice ili konjskim zapregama preko zaleđene rijeke tokom izrazito hladnih zima. Lakše su održavane veze sa rođacima, kumovima i prijateljima sa dvije obale, a i trgovina je napredovala.

U prvoj polovini devedesetih godina XX vijeka, most je odigrao svoju najvažniju ulogu, kao dio najkraćeg puta između cijelog zapadnog i sjevernog dijela Republike Srpske i Beograda, odnosno, Novog Sada i, kao takav, ušao je i u popularnu kulturu preko pop-rok i folk muzičkih kompozicija.

 

Izvor: noviglas

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *