Do kraja januara dozvole za kombije Centrotransa (BIH)

9cd33d52-609b-4faf-ba14-3703d554ce68autobusi

Firmi Centrotrans do kraja januara trebala bi biti izdata privremena rješenja za obavljanje prevoza na 22 minibuske linije u KS-u, od kojih je 12 u općini Stari Grad. Potvrdio nam je ovo ministar saobraćaja KS-a Adnan Šteta. Kako je kazao, jedino se ova firma prijavila na javni poziv za dodjelu linija koji je provelo Ministarstvo saobraćaja, a koja je dostavila urednu i potpunu dokumentaciju za obavljanje prevoza na ovim linijama.
– Komisija koja je provodila ovaj tender trebala bi u ovoj sedmici da okonča posao, a privremena rješenja da se izdaju do kraja mjeseca. S tim ćemo ovu priču, barem privremeno, zaokružiti kako bi građani Starog Grada, ali i ostalih područja, konačno imali redovan minibuski saobraćaj, istakao je Šteta.

Podsjećamo, zbog neodržavanja linija u padinskim područjima Starog Grada, KJKP Gras izgubio je dozvolu za rad na ovim dionicama te su stanovnici duže vrijeme bili bez prevoza. Iz tog razloga Općina Stari Grad je svojom odlukom anagažovala Centrotrans kako bi se riješio nastali vakuum. Za dobivanje validnih rješenja za obavljanje javnog prevoza bilo je potrebno da Ministarstvo saobraćaja KS-a provede tender za izbor najboljeg ponuđača za obavljanje ovog posla, što je i učinjeno.

Izvor: oslobodjenje.ba

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *