Vozači oprez – zbog snega saobraćaj se na državnim putevima odvija otežano! (SRB)

sneg autoput 1

JP “Putevi Srbije” saopštilo je danas da se saobraćaj na državnim putevima u zemlji odvija otežano zbog loših vremenskih uslova i novih snežnih padavina, pojave mestimične poledice i magle.
Kako se navodi u saopštenju, 1.800 putara sa svim raspoloživim mašinama i kamionima za posipanje i čišćenje snega je na terenu 24 časa, čineći sve da se saobraćaj neometano odvija.
Posebna pažnja pri organizaciji zimskog održavanja državnih puteva 1. i 2. reda poklanja se mostu “Gazela”, prevoju Bubanj potok, Begaljičkom brdu, prevoju “Mečka”, Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj Gori (Iriški Venac i Banstol), mostu Beška, prevoju Jaram na putu Brzeće – Kopaonik i drugim, saopšteno je iz JP “Putevi Srbije”.
Državni putevi trećeg prioriteta, odnosno C kategorije održavanja (lokalni i seoski putevi), čiste se tek pošto se u potpunosti očiste državni putevi prvog i drugog prioriteta odnosno A i B kategorije održavanja.
JP “Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da bez preke potrebe ne kreću na put, a ako krenu, da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu.
Na glavnim putnim pravcima u Srbiji ima snega visine do pet centimetara i kolovoz je vlažan, saopštilo je večeras javno preduzeće “Putevi Srbije” i apelovalo na vozače da budu oprezni u vožnji.
Neprohodna je deonica u okolini Novog Pazara, od Ražgaginja do Rakočkih bunara, duga deset kilometara.
Formiranje leda i poledice moguće je na putevima u glavnom gradu, kao i na Ibarskoj magistrali, dok je magle ima na području Subotice.
Iz Puteva Srbije savetuju vozače da oprezno voze ka Valjevu i Zaječaru zbog mogućih odrona.
Prilazi turističkim planinskim centrima su prohodni.
Na naplatnim centrima nema dužih zadržavanja, dok se na graničnim prelazima za teretna vozila višesatna.
Na graničnom prelazu Kelebija kamioni čekaju oko tri sata, na Horgošu 90 minuta, a na Batrovcima sat vremena.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay (brettchandler)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *