Vremenske prilike i stanje na putevima 10.01.2019. (SRB)

autoput srbija

RHMZ – PROGNOZA VREMENA ZA 10.01.2019.g: Oblačno, mestimično sa snegom. U većini krajeva, osim na severu očekuju se obilnije snežne padavine i osetno povećanje visine snežnog pokrivača a u planinskim predelima stvaranje snežnih nanosa. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najviša dnevna temperatura od -3 do 1°C.
UPOZORENjE ZA PODRUČJE SRBIJE NA POVEĆANjE VISINE SNEŽNOG POKRIVAČA  (za 10.01.2019.)
Danas se u većem delu Srbije (osim na severu) očekuju obilnije snežne padavine i značajno povećanje visine snežnog pokrivača, od 10 do 20 cm, a u planinskim predelima
i stvaranje snežnih nanosa.
Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm. Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni. U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku. Lanci se montiraju na pogonske točkove na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu. U naselju, vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.
NAJAVE I NAJAKTUELNIJE IZMENE U SAOBRAĆAJU:
Zbog radova na sanaciji – stabilizaciji useka puta i odstranjivanju stenske mase na lokalitetu Liška stena, na deonici Kratovska stena – Lučani, na državnom putu II A reda broj 181, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Kretanje vozila će se regulisati semaforom.
Od 29.12.2018.g.počela je druga faza radova koj će se radovi obavljati do daljeg na drž. putu IB reda broj 22, na deonici između postojećeg mosta na reci Kačer i nadvožnjaka preko AP E-763, Beograd -Južni Jadran, u zoni raskrsnice za mesto Brančić. Saobracaj će se odvijati naizmeničnim propustanjem vozila.
Na snazi izmena režima saobraćaja na delu državnog puta II A reda broj 148, kod mesta Mislođin, od državnog puta I B reda broj 26 do zone ukrštanja trase auto-puta E- 763 i državnog puta II A reda broj 148. Saobraćaj se preusmerava na novoizgrađenu „Devijaciju 1“ (nova veza između državnog puta II A reda broj 148 i državnog puta I B reda broj 26). Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija dvosmerno.
Zbog radova na rehabilitaciji puta, saobraćaj je obustavljen na deonici Malošište – Brestovac, na delu drž. puta II A reda broj 158. Alternativni putni pravac za vreme izvođenja radova je preko mesta Doljevac. Radovi će trajati do 01.04.2019. godine, ukoliko vremenski uslovi dozvole i obezbeđeni su adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.
Od 07.12.2018. do 01.04.2019. godine, na snazi će biti obustava saobraćaja, zbog radova na zameni dotrajalog propusta u selu Miljević (opština Golubac), na državnom putu II B reda broj 374, na deonici Miljević-Zelenik. Alternativni putni pravci za vreme izvođenja radova su lokalni putevi kroz selo Miljević.
Od 15.11.2018. izvode se radovi na izradi kružne raskrsnice, na državnom putu I B
reda broj 13, deonica Zrenjanin-Ečka. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Izvode se radovi na državnom putu II B reda broj 162, deonica Svilajnac-Petrovac na Mlavi, vezni put kroz Svilajnac ( ulica Vojvode Putnika). Saobraćaj će se odvijati nesmetano, a radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.
Od 8.12.2018.g. izvodiće se radovi na drž. putu IB reda broj 22, na deonici između postojećeg mosta na reci Kačer i nadvožnjaka preko AP E-763, Beograd -Južni Jadran, u zoni raskrsnice za mesto Brančić. Saobracaj će se odvijati naizmeničnim propustanjem vozila.
U toku su radovi na delu puta između Leštana i Bećarevog brda (drž putu II A reda broj 153), na oko 2 km pre skretanja za Zaklopaču. Saobraćaj će na ovom delu biti usporen i odvija će se naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.
Od 10.12.2018. g izvodiće se radovi na redovnom održavanju kolovozne konstrukcije, na delu državnog puta I A reda broj 1, od petlje „Surčin“ ka petlji „Ostružnica“ (Obilaznica oko Beograda).Za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna (krajnje desna) saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija voznom (srednjom) i preticajnom saobraćajnom trakom.
Od 24.11.2018. g. puštene su dve novoizgrađene deonice auto-puta Koridora 10, Donji Neradovac – Srpska kuća i Srpska kuća – Levosoje, u punom profilu sa dužinom od 8,81 km i sa pripadajućim petljama Bujanovac 1. i Bujanovac 2. Otvaranjem ovih deonica, saobraćaj se na Koridoru 10. između Vladičinog Hana i Preševa sada odvija u kompletnom trasom auto-puta E/75.
Od 13.11.2018.g. izvodiće se radovi na pojačanom održavanju i rehabilitiaciji, na državnom putu II A reda broj 158, deonica Niš (petlja Jug) – Malošište. U zoni ovih radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na putu Dubona-Mladenovac (drž. putu II A reda br 155) usloviće povremeno usporno odvijnje saobraćaja, koje je svedeno na minimum uz pomoć odgovarajuće saobraćajne signalizacije i opremem.
Zbog radova u okviru izgradnje auto-puta E-763, Beograd-Južni Jadran od 17.10.2018. g, došlo je do izmene u načinu odvijanja saobraćaja na drž putu I B reda broj 26, između Surčina i Obrenovca. Saobraćaj je preusmeren na novoizgrađenu privremenu saobraćajnicu (devijaciju). Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Od 17.10.2018.g. počeli su radovi na pojačanom održavanju auto-puta na deonici od graničnog prelaza „Batrovci“ do petlje „Kuzmin 1“ (drž. puta I A reda broj 3.) u smeru ka Beogradu. Za vreme radova, zatvara se zaustavna i deo vozne saobraćajne trake, a uz pomoć semafora vozila se usmeravaju na preticajnu traku.
Od 15.10.2018.g, počeli su radovi na rehabilitaciji putu Irig-Ruma, u oba smera (drž. putu IB reda broj 21). Saobraćaj je na deonicama gde se radi usporen i odvija se naizmeničnim propuštanjem vozila.
Radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na državnom putu I B reda broj 24, na deonici Batočina – Ravni Gaj – Kraljevo. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
JP “Putevi Srbije” su izvor svih informacija o aktuelnim izmenama, obustavama, zastojima, klizištima, izgradnji novih deonica puteva i alternativnim obilaznicama zbog radova. Vozačima savetujemo da nailaskom na radove prilagode vožnju prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.
INFORMACIJE SA NAPLATNIH STANICA :
Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.
INFORMACIJE SA GRANIČNIH PRELAZA:
Prema poslednjim informacijma Uprave granične Policije nema dužih zadržavanja na našim graničnim prelazima.
Zadržavanja za teretna motorna vozila, na izlazu iz zemlje, su sledeća:
– na GP Kelebija oko 180 minuta.
– na GP Horogš oko 90 minuta.
U zajedničkoj akciji MUP RS i AMSS postavljene su nove Web kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom. Web kamere, koje u svakom trenutku možete pogledati na internet platformi AMSS, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza. Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.
Neprohodni su sledeći putni pravci III prioriteta/C kategorije održavanja:
II A-198 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar – Odvraćenica – Preko Brdo
II A-198 Raška – Kuti – Granica PZP Novi Pazar/Ivanjica
Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim
pravcima:
I B-21 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar (Javor) – Sjenica
I B-29 Granica PZP Užice/Novi Pazar – Sjenica – Novi Pazar
I B-21 Petrovaradin – Irig – Raskrsnica za Vrdnik
I B-21 Druga traka na Fruškoj Gori
I B-21 Granica održavanja Sremput Ruma/PZP Valjevo – Šabac – Koceljeva – Valjevo
– Granica PZP Valjevo/Požega
I B-27 državna granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak) – Loznica –
Osečina – Valjevo – granica PZP Valjevo/PZP Beograd (Slovac)
II A-175 Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona
II A-137 Šabac – Volujac – Zavlaka – Banja Badanja – Krupanj – Gračanica
II A-139 Krst – Korenita – Krupanj
II A-141 Debrc -Banjani -Ub -Novaci -Koceljeva -Šabačka Kamenica -Donje Crniljevo -Osečina -Gunjaci -Pecka -Ljubovija
II A-143 Pričević – Pecka
II A-170 Valjevo – Poćuta – Granica PZP Valjevo/Užice (Debelo brdo)
I B-21 Granica PZP Valjevo/Požega (Bačevci) – Kosjerić – Požega – Arilje – Granica PZP Požega/Ivanjica (Divljaka)
II B-338 Valjevo – Lelić – Granica PZP Valjevo/Požega
I B-34 Granica PZP Požarevac/Zaječar (Golubac) – Donji Milanovac – Porečki most – veza sa državnim putem I B 35
I B-36 Paraćin – Boljevac – Zaječar – dr.granica sa Bugarskom (granični prelaz Vrška Čuka)
II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik
I B-21 Granica PZP Požega/Ivanjica (Divljaka) – Ivanjica – Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar (Javor)
I B-30 Buk – Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar
II A-180 Granica PZP Čačak/Ivanjica – Ivanjica
II A-194 Prilike – Katići – Granica PZP Ivanjica/Užice (Jasenovo)
II B-338 Valjevo – Lelić – Granica PZP Valjevo/Požega
II A-199 Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica
II A-207 Jošanička Banja – Granica PZP Novi Pazar/Kruševac (Dren)
II A-161 Žagubica – Borsko jezero
I B-35 Vratarnica – Knjaževac – Svrljig (Popšica)
II A-197 Buk – Međurečje – Kumanica
II A-197 Granica PZP Čačak/Ivanjica (Dubac) – Ivanjica (Kaona)
II A-197 Preko Brdo – Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar
II A-198 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar – Odvraćenica – Preko Brdo
II B-409 veza sa državni putem II A 197 – Kumanica – Gleđica
II A-177 veza sa državnim putem I B 21 – Čestobrodica – Gojna Gora – Granica PZP Požega/Čačak

Izvor: AMSS

Foto: Pixabay (pasja1000)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *