Poslednja deonica Koridora 11 je najzahtevnija (SRB)

autoput radovi2

Deonica od Požege preko Ivanjice do Boljara, dužine 107 kilometara, poslednja je deonica Koridora 11 koja bi spojila Beograd sa Crnom Gorom.
Na njoj je završen prelet aviona, kako bi traseri CIP-a mogli da povuku trasu, a u toku su i pregovori sa kineskom kompanijom CRBC (China Road and Bridge Corporation), koja bi gradila ovaj autoput, izjavio je za Milutin Ignjatović generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP.
Kako je rečeno, deonica od Požege do Boljara najteža je po geološkoj građi i topografiji. Na osnovu urađenog Generalnog projekta, koji je CIP uradio, projektovan je 51 tunel, oko 100 mostova i oko 20 podvožnjaka i nadvožnjaka. Investiciona vrednost ove deonice iznosi oko dve milijarde evra.
Kroz Crnu Goru do Boljara, orijentaciono, trasa autoputa prelazi preko Berana, Andrijevice, Mateševa, Podgorice i dolazi do Bara.
Prema rečima Ignjatovića, projektovanje deonice od Požege preko Ivanjice do Boljara, može da počne tek kada se izvrše brojna terenska istraživanja (geodetska snimanja, geološka istražna bušenja, laboratorijsko-geomehanička ispitivanja, itd).
“Po mom mišljenju, to će biti 2020. godine, dok gradnja može da počne u 2021. godini”, rekao je Ignjatović.
Podsetimo, očekuje se početak gradnje autoputne deonice Preljina–Požega, dužine 31 kilometar, za koju je Saobraćajni institut CIP u 2018. godini izveo geotehnička istraživanja za trasu i najteže objekte, tunele i mostove.
Izgradnja tunela na deonici Preljina-Požega, najverovatnije će početi u martu 2019. godine.

Izvor: b92

Foto: Pixabay (WikimediaImages)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *