Najavljen završetak radova na Koridoru 10 (SRB)

koridor

Novi investicioni ciklus u infrastrukturu Srbije počinje 2019. godine i vredan je 5 mlrd EUR, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, najavljujući i završetak Koridora 10 najkasnije do sredine godine.
Ona je u intervjuu agenciji Beta kazala da su novim investicionim ciklusom, koji treba da pomogne privredni rast zemlje, obuhvaćeni projekti koji se odnose na izgradnju autoputeva, železničkih koridora i vodnog saobraćaja i da će se predviđeni novac raspoređivati u naredne tri do četiri godine.
– Sigrno počinje gradnja deonice Preljina-Požega na Koridoru 11, vredna 450 mil EUR. Očekujemo da počne i gradnja Moravskog koridora vrednog 800 mil EUR, kao i obnova pruge Niš-Dimitrovgrad, vredna 264 miliona evra, modernizacija pruge Novi Sad-Subotica, vredna 924 mil EUR, ali i deonice autoputa mira Niš-Pločnik u dužini od 38 kilometara, vredne 220 mil EUR samo u prvoj fazi – rekla je Mihajlović i dodala da je za ulaganje u vodni saobraćaj predviđeno 200 mil EUR.
Ministarka građevinarstva je istakla da je u 2018. godini u Srbiji završeno više kilometara autoputeva nego prethodnih godina.
– U 2018. završena su 103 kilometra autoputa, potpuno asfaltirano, neke deonice su puštene za saobraćaj, a neke nisu zbog kritičnih tačaka na kojima se radi. Pre svega mislim na Koridor 10, ali i Koridor 11, budući da se radi na deonici Ub-Lajkovac, kao i kao i da se na deonici između Ljiga i Preljine radi tunel – rekla je ona.
Govoreći o završetku Koridora 10, Mihajlović je navela da se radi na sanaciji dela koji prolazi kroz Grdeličku klisuru, da se izvođači i nadzorne kompanije ne požuruju, jer je, istakla je, najbitnija bezbednost putnika, ali da očekuje da će taj deo, kao i deo istočnog kraka ka granici sa Bugarskom, biti završeni do sredine godine.
Prema njenim rečima, spremna je i dokumentacija za Fruškogorski koridor, pa se u 2019. godini može očekivati završen finansijski model za taj projekat.
Potvrdila je i da će se od Rume do Šapca graditi autoput, oko 20 kilometara, a od Šapca do Loznice takozvana brza saobraćajnica na 50 kilometara.
– To će se raditi sa azerbejdžanskom kompanijojm Azvirt. Već su gotovo završeni pregovori Ministarstva finansija o finansijskim uslovima, a garancija je obezbeđena u budžetu za 2019. godinu i to znači da u drugoj polovini godine mogu početi radovi – rekla je Mihajlović.
Ona je kazala da se intenzivno sprovodi i projekat modernizacije pruge Beograd-Budimpešta.
– Radi se na dve deonice, Beograd-Stara Pazova i Stara Pazova-Novi Sad i to deo sa Kinezima, deo sa ruskim železnicama – rekla je Mihajlović.
Podsetila je da je 2018. godine potpisan komercijalni ugovor za investiciono najvredniji deo tog projekta između Novog Sada i Subotice, koji košta 924 mil EUR.
– Mi ćemo verujem u 2019. početi radove na toj deonici – rekla je ministarka.
Najavila je i da će u martu 2019. godini početi rekonstrukcija i elektrifikacija pruge Niš-Dimitrovgrad, uz obilaznu prugu oko Niša, a radovi će trajati najmanje dve i po godine.
Kako je navela, to je važna deonica pruge za povezivanje Srbije i Bugarske i jedina na Koridoru 10 nije elektrifikovana, što je bio problem za kargo saobraćaj.
Mihajlović je podsetila da je na pruzi Beograd-Bar rekonstruisan deo pod Resnika do Valjeva od 77 kilometara, a plan je da se 2019. godine završi dokumentacija za trasu od Valjeva do granice sa Crnom Gorom, za šta su opredeljena sredstva u budžetu.

Izvor: eKapija

Foto: Pixabay (MonikaP)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *