Od maja naredne godine uvode se avionski letovi iz Niša do Egipta (SRB)

avion6

Niški aerodrom Konstantin Veliki biće povezan sa Egiptom sledeće letnje sezone, spajajući tako grad na jugu Srbije sa afričkim kontinentom po prvi put redovnim letovima. Osim toga, očekuje se i pokretanje linije između Kaira i Beograda.
Egipatski ambasador u Srbiji Amr Al Jovaili rekao je da je poseta guvernera Crvenog mora Srbiji u oktobru, prva ove vrste, uključivala i razgovore sa najvišim rukovodstvom niškog aerodroma, odakle se očekuje da prvi letovi za Egipat krenu u maju 2019. godine.
Niški aerodrom je ove godine opslužio rekordnih 355.000 putnika i, iako su brojke počele da padaju u poslednja dva meseca u odnosu na 2017. godinu, nakon suspenzije nekoliko ruta, generalni direktor aerodroma Dušan Knežević rekao je prošle sedmice da su u toku pregovori sa aviokompanijama o uvođenju novih letova.
Ambasador Jovaili je takođe istakao da je zabeležen napredak kada je reč o planiranom uvođenju redovnih letova između Kaira i Beograda.
Kako prenosi portal EX-YU Aviation News, Air Serbia je planirala uvođenje letova za Kairo 2014. godine, ali se od ove ideje odustalo zbog pogoršanja bezbednosti u Egiptu u to vreme. Podružnica kompanije Egypt Air – Air Cairo, održava redovne letove između Hurgade i Beograda. Ovog leta na ruti su joj se pridružili i AlMasria Universal Airlines i Air Serbia.

Izvor: eKapija

Foto: Pixabay (Lars_Nissen_Photoart)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *