Italijanska vozila – dizajn koji svi volimo

automobili 3

Italijanska automobilska industrija je svoj napredak gradila veoma pažljivo i strateški. Možda najbolji pokazatelj toga je da među 10 najprodavanijih automobila svih vremena nema nijednog italijanskog, a ovog trenutka pojedini Fijatovi modeli po prodaji dominiraju u mnogim državama, a grupacija FCA (Fiat Chrysler Automobiles) je trenutno četvrta najsnažnija na svetu.
U okviru ove grupacije se, osim pomenutog Fijata, sa „čizme“ nalaze i Alfa Romeo, Lancia, Maserati i Ferrari.
Ako gledamo naše tržište, u sferi novih automobila Fiat apsolutno dominira. Prošle godine je prodato 3.927 novih Fijata, skoro 400 više od drugoplasirane Škode. Što se tiče modela opet je prvi – Fiat, i to naravno sa svojim modelom 500L.
Na tržištu polovnih automobila čak dva su iz ove evropske države, Alfa Romeo 147 (inače automobil godine 2001.) i Fiat Grande Punto. Jasno je da su se Italijani pozicionirali i kod nas, a definitivno su među tri najjače auto industrije na starom kontinentu.
Za one koji vole skupo skupo, odlično opremljeno i brzo, Italijani možda imaju i najbolji izbor. Širok dijapazon modela koji nude Ferrari, Maserati i Lamborghini svakako to potvrđuju.

Izvor: Blic

Foto: Pexels (Pixabay)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *