Da li očekujemo izgradnju mosta na Begeju u Zrenjaninu? (SRB)

most5

Šta donose izmene plana regulacije Zrenjanina, da li je za očekivati novi most na Begeju u naselju Berbersko kako bi se rasteretio saobraćaj, ili postavljanje plutajućih objekata na kanalu Begej na mestu planirane marine i koliko će novih stambenih zgrada biti podignuto teme su stavljene na uvid javnosti prilikom nedavnog predstavljanja „Plana regulacije Jugoistok“ Zrenjanin.
Prema ovom usvojenom dokumentu, na prostoru koji obuhvata plan obrazovaće se devet novih površina javne namene, a među njima novinu predstavlja proširenje postojeće parcele osnovne škole „2. oktobar“ radi formiranja parkinga. Posle pola veka biće rešen problem udžerica koje zaklanjaju i ruže ulaz u ovu školu, a nalaze se ispred objekta školske zgrade i zaklanjaju je. Sem toga, dozvoljeno je postavljanje baznih stanica u „zonama povećane osetljivosti“ u šta spadaju stambene zone, igrališta, škole, vrtići… jer MTS planira izgradnju najmanje dve bazne stanice manje snage u naseljima 4. Juli i Ruža Šulman.
Kako je navedeno, i SBB planira proširenje KDS mreže, a Vip mobile planira postavljanje još dve bazne stanice. Na mestu fabrike čarapa Udarnik i okolne pivare Zip, u ulicama Vojvode Petra Bojovića i Carice Milice, planirana je gradnja stambenih zgrada. U blizini te lokacije, uz obalu kanala Begej planiran je plutajući vez za brodove, što predstavlja rešenje za dugo najavljivanu gradsku marinu. I na kraju, kao najvažniji projekat navodi se most koji bi povezao ulice Majora Gavrilovića i dr Kornela Radulovića a za čiju realizaciju je potrebno pripremiti idejni projekat sa tehničkim podacima i sa osvrtima na eksproprijaciju izgrađenog građevinskog zemljišta u privatnoj svojini.

Izvor: Danas

Foto: Pixabay (Free-Photos)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *