Neosnovan odštetni zahtev izvođača na deonici Ub-Lajkovac (SRB)

radovi na putu

Odštetni zahtev grupe izvođača radova na deonici UB – Lajkovac, od kojih je Ministarstvo građevine naplatilo bankarske garancije od 342 miliona dinara, neosnovan je, izjavio je danas pomoćnik ministarke građevinarstva za drumski saobraćaj Saša Stojanović.
Stojanović za Tanjug kaže da će Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture razmisliti da li će bilo šta odreagovati po tom pitanju i navodi da ukoliko su izvođači nezadovoljni postupanjem Ministarstva imaju mogućnost da traže zaštitu prava na sudu.
“Srbija je zemlja apsurda, šta možete očekivati od nekoga ko je napravio propuste u izgradnji i dozvolio da autoput koji nije u upotrebi propadne. Odakle mu uopšte volja i hrabrost da podnese odštetni zahtev protiv države, sa kojom su imali ugovor da izgrade autoput, predaju objekat, a vidimo šta smo dobili u prethodnom periodu”, kazao je Stojanović.
Pomoćnik ministarke je pokazao fotografije na kojima su prikazani delovi kolovoznih konstrukcija nakon skidanja asfalta koju su izgradili oni koji su podneli odštetni zahtev, a na kojima se vidi da je za izgradnju puta umesto šljunka korišćeno blato i glina.
“Ovo je slika i prilika njihovog rada tako da nemam neki poseban komentar”, kaže Stojanović.
Izvođači radova na deonici Ub – Lajkovac – građevinskih preduzeća “Putevi Užice” i “Planum Ministarstvu su predali odštetni zahtev u iznosu od 728,7 miliona dinara, jer ih je, kako navode, toliko koštala prevremena i neopravdana naplata bankarske garancije sa svim troškovima.

Izvor: RTV

Foto: Pexels (Life Of Pix)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *