Vremenske prilike i stanje na putevima 06.12.2018. (SRB)

RHMZ – PROGNOZA VREMENA ZA 06.12.2018.g:
Ujutro slab, ponegde i umeren mraz. Tokom dana malo i umereno oblačno, u većini mesta sa periodima sunčanog vremena. Vetar slab, promenljivog smera. Najviša temperatura od 3 do 7 °C. Uveče i tokom noći na krajnjem severu zemlje umereno naoblačenje.
Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog
vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za
zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm. Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.
U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za
povećanje trakcije u prtljažniku. Lanci se montiraju na pogonske točkove na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu. U naselju, vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.
NAJAVE I NAJAKTUELNIJE IZMENE U SAOBRAĆAJU:
Od 07.12.2018. do 01.04.2019. godine, na snazi će biti obustava saobraćaja, zbog radova na zameni dotrajalog propusta u selu Maljević (opština Golubac), na državnom putu II B reda broj 374, na deonici Miljević-Zelenik. Alternativni putni pravci za vremem izvođenja radova su lokalni putevi kroz selo Miljević.
Do 10.12.2018.godine, izvodiće se radovi na državnom putu II B reda broj 162, deonica Svilajnac-Petrovac na Mlavi, vezni put kroz Svilajnac ( ulica Vojvode Putnika). Saobraćaj će se odvijati nesmetano, a radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.
Do 13.12.2018.g, predviđeni su radovi na delu puta između Leštana i Bećarevog brda (drž putu II A reda broj 153), na oko 2km pre skretanja za Zaklopaču. Saobraćaj će na ovom delu biti usporen i odvija će se naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.
Od 04.12. od 07č do 10.12.2018. g. do 19:00č, izvodiće se radovi na redovnom održavanju kolovozne konstrukcije, na delu državnog puta I A reda broj 1, od petlje „Surčin“ ka petlji „Ostružnica“ (Obilaznica oko Beograda). Za saobraćaj će biti zatvorena vozna (srednja) i zaustavna (krajnje desna) saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom ili opremom.
Od 24.11.2018. g. puštene su dve novoizgrađene deonice auto-puta Koridora 10, Donji Neradovac – Srpska kuća i Srpska kuća – Levosoje, u punom profilu sa dužinom od 8,81 km i sa pripadajućim petljama Bujanovac 1. i Bujanovac 2. Otvaranjem ovih deonica, saobraćaj se na Koridoru 10. između Vladičinog Hana i Preševa sada odvija u kompletnom trasom auto-puta E/75.
Do 06.12.2018.g, u periodu od 07 do 17 č, zbog radova na putu u mestu Gračac, između Novog Sela i Ratine na području Kraljeva (drž putu I B reda br 23), saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Od 19.11.2018.g, nastavljeni su radovi na nosećim čeličnim portalima na Pančevačkom mostu, na državnom putu I B reda broj 47, deonica Beograd-Pančevo. Radovi će se izvoditi u pokretu, u periodu od 19.00 do 07.00 časova. U zoni radova biće zauzeta jedna saobraćajna traka. Radovi će se izvoditi do 14.12.2018. godine, ukoliko vremenski uslovi dozvole, i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.
Od 14.11. do 15.12.2018. g, izvodiće se radovi na zameni dilatacionih spojnica, na državnom putu II A reda broj 105, na mostu preko reke Tise, između Sente i Čoke. U toku radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim porpuštanjem vozila. Radovi će se izvoditi u dve faze i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Od 13.11.2018. do 31.12.2018. godine izvodiće se radovi na pojačanom održavanju i rehabilitiaciji, na državnom putu II A reda broj 158, deonica Niš (petlja Jug) – Malošište. U zoni ovih radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na putu Dubona-Mladenovac (drž. putu II A reda br 155) usloviće povremeno usporno odvijnje saobraćaja, koje je svedeno na minimum uz pomoć odgovarajuće saobraćajne signalizacije i opremem.
Zbog radova u okviru izgradnje auto-puta E-763, Beograd-Južni Jadran od 17.10.2018. g, došlo je do izmene u načinu odvijanja saobraćaja na drž putu I B reda broj 26, između Surčina i Obrenovca. Saobraćaj je preusmeren na novoizgrađenu privremenu saobraćajnicu (devijaciju). Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
INFORMACIJE SA NAPLATNIH STANICA :
Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja.
Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o
eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.
INFORMACIJE SA GRANIČNIH PRELAZA:
Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na putničkim terminalima naših GP trenutno nema dužih zadržavanja od 30 minuta.
Zadržavanja za teretna motorna vozila, na izlazu iz zemlje su sledeća :
– na GP Horgoš oko 300 min.
– na GP Kelebija oko 360 min.
– na GP Batrovci oko 300 min.
– na GP Šid oko 180 min.
Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:
II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik
II A-209 Kraljevo (Kovanluk) – Brezna – Granica PZP Novi Pazar/Kruševac (Goč)
II A-210 Kopaonik – Rudnica
II A-211 Granica PZP Kruševac/Novi Pazar – Kopaonik
II A-198 Raška – Kuti – Granica PZP Novi Pazar/Ivanjica
II A-201 Sjenica – Krajnoviće – Bare – Vrbnica – državna granica sa CG
II A-201 Vrbnica – Granica SRB/CG (Vrbnica)
II A-202 Sjenica – Raždaginja – Buđevo – Karajukića Bunari – Suvi Do – Leskova – Velje Polje – Tutin

Izvor: AMSS

Foto: Pexels (Josh Sorenson)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *