Eurorail Logistics vrši transport robe po srpskim prugama (SRB)

voz3

Privatni rumunski operater stigao je na srpske pruge: Grampet grupa iz Bukurešta je saopštila da je njihova podružnica Eurorail Logistics d.o.o. Srbija, započela poslovanje.
Prvi njihov teretni voz prešao je put od Subotice do Surčina, da bi odatle nastavio put ka granici sa Rumunijom, gde ga preuzima kompanija Feroviar Român grupe.
– Ovo je prvorazredni transport, budući da isporučujemo i povezujemo porudžbine klijenata preko više zemalja, posebno Srbije, a ubrzo posle liberalizacije železničkog teretnog prevoza na ovom tržištu. Mi smo, zapravo, prvi rumunski privatni operator ove vrste prevoza koji posluje u susednoj zemlji – izjavio je ovim povodom Gruja Stoica , predsednik Grampet grupe – Feroviar Român grupe.
On je istakao da kompanija, kao rezultat uspostavljanja teretnog prevoza u Srbiji, konsoliduje vodeću poziciju u regionu i međunarodni profil kompanije:
– Grampet grupa je prva rumunska međunarodna kompanija s prisustvom u Mađarskoj, Bugarskoj, Moldaviji, Srbiji, Slovačkoj, Hrvatskoj, Austriji, Nemačkoj i nedavno Grčkoj, dok je u strateškom planu širenje na još sedam zemalja.
Eurorail Logistics d.o.o. Srbija je najmlađa članica grupe i tokom 2013. godine dobila je dozvole za unutrašnji i međunarodni teretni transport. Eurorail Logistics d.o.o.
Srbija, sa sestrinskim kompanijama Grampet Cargo Austria, Train Hungary, Train Hungary Croatia, Grup Feroviar Roman i Bulgarian Railway Company, svojim klijentima pruža složena logistička rešenja sa voznim parkom od 20.000 vagona i 400 lokomotiva.
– Mi smo ovaj posao izgradili korak po korak, jer smo ušli na novo tržište i morali smo da se upoznamo sa srpskim propisima o železničkom prevozu – rekao je Adrijan Andon (Adrian Andon), savetnik za eksploataciju. – Uz naše kolege Klaudiju Peter (Claudia Peter), menadžerku projekata iz Grampet grupe, Bogdana Stegareskua (Bogdan Stegăresc), savetnika za komercijalne poslove, Đorđa Stoika (George Stoica), zaduženog za poslovni razvoj u okviru kompanije Feroviar Român grupa, tehnički tim iz Bukurešta i Mihaelu Lasaković, lokalnu predstavnicu, posetili smo svaku železničku stanicu od Vršca do Beograda, angažovali smo prvoklasne mehaničare i tehničke ispitivače vagona i omogućili smo im operativna uputstva koja koristi Feroviar Român grupa. Sada vidimo prve rezultate.
Inače, prvi voz domaće firme Eurorail Logistics prevezao je robu sopstvenim sredstvima i angažovanjem lokalnog osoblja, što je za rezultat imalo brže vreme dolaska na odredište, kraće u odnosu na standardno lokalno vreme za transport robe. Sa rastućim portfolijom klijenata, kompanija želi da zaposli više od 100 lokalno kvalifikovanih kadrova u 2019. godini, posebno mehaničara, inženjera, dispečera i tehničkih ispitivača vagona.

Izvor: eKapija

Foto: Pexels (Pixabay)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *