Nove uniforme za vozače u gradskom prevozu (SRB)

bus gradski

Vozači u GSP su dobili nove uniforme. Nova odela isporučena su im krajem oktobra, a kada će početi da ih nose, još se ne zna. Još u novembru 2017. najavljeno je da će na proleće 2018. vozači biti u novim odelima, ali se proces javne nabavke odužio zbog cipela, koje ni sada nisu isporučene.
Nove uniforme, kako saznaju Novosti, stigle su 23. oktobra u GSP, kada su mnogobrojni Beograđani spazili autobus ovog prevoznika kako napunjen kutijama krstari gradom. Radno odelo nosiće 2.800 vozača, a za te namene iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 100 miliona dinara.
Vozači autobusa, tramvaja i trolejbusa dobili su zimski komplet uniformi. Letnji tek treba da stigne. Odeća jednog vozača Grad košta oko 35.700 dinara. Iako su čelnici GSP kazali da su im kvalitet i udobnost na prvom mestu, i da će se voditi računa o materijalima, vozači, čini se, nisu zadovoljni.
Da podsetimo, upravo je zbog cipela javna nabavka nekoliko puta bila stopirana, a zasedala je i komisija za zaštitu konkurencije.
Kako šoferi pričaju, onaj ko ne bude nosio uniformu dobiće prijavu. Za provere će biti zaduženi referenati i oni koji rade u unutrašnjoj kontroli.
– Vozači će imati obavezu da ih nose dok su na radnom mestu, ali im niko neće zamerati ako, na primer, skinu kačket – rečeno je tada Novostima u GSP.
Ujedno, vozače brine i informacija da će uniformu morati da plate ako daju otkaz pre isteka ugovora. Time ih, kako tvrde, na još jedan način sprečavaju da odu iz firme dok ne isteknu dve godine.
I dok jedan broj šofera nije zadovoljan radnim odelima, neki u njima vide prednost.
Letnji komplet uniformi sastoji se od dva para pantalona za muškarce i dve suknje za dame, tri majice i tanje jakne.
Zimska uniforma sadrži dva para debljih pantalona, tri košulje dugih rukava i zimsku jaknu.

Izvor: eKapija

Foto: Pexels (Jakob Scholz)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *