Sarajevski aerodrom obogaćen novom navigacijskom procedurom za slijetanje (BIH)

aerodrom
Kako je najavljeno, riječ je o novoj navigacionoj proceduri za slijetanje letjelica Global Navigation Satelite System, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Više detalja o samoj tehnologiji bit će poznato u petak.

“Uspostavljanje ove procedure predstavlja važan iskorak za Međunarodni aerodrom Sarajevo i rezultat je predanog rada svih učesnika sa ciljem unapređenja usluga koje ovaj Aerodrom pruža aviokompanijama, a uz zajednički rad sa Agencijom za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA-om) i uz odobrenje i podršku Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA)”, kaže se u saopćenju.

Za novu tehnologiju zaslužni su i aviokompanija FlyDubai, te pružatelj usluga u zračnom prometu NATS iz Velike Britanije. Naime Aviokompanija FlyDubai je financirala dizajniranje nove procedure, dok je NATS bio zadužen za njeno dizajniranje.

Na press konferenciji koja će tim podovom biti upriličena prisutnim zvanicama, obratit će se direktor Sektora saobraćaja i usluga u zračnom saobraćaju Nermin Zijadić i Vlado Jurić, Safety Manager pri Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine.

Izvor: klix

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *