Kada možemo očekivati direktan let iz Beograda za Toronto? (SRB)

aerodrom

Keti Čaba, ambasadorka Kanade u Srbiji, izjavila je da u naredne dve godine možemo očekivati direktnu liniju Beograd-Toronto.
Prošle godine najavljena je finalizacija sporazuma o vazdušnom saobraćaju koji bi omogućio direktan let od Beograda do Toronta. Na pitanje, dokle se stiglo sa tim, ambasadorka Keti Čaba kaže da je Sporazum konačno potpisan u maju ove godine.
– Sada nam taj sporazum daje mogućnost da idemo dalje u praktičnom smilsu, ka uspostavljanju direktne linije između Beograda i Toronta. Ambasada je u razgovorima sa Air Serbia kako bismo videli njihove interese u tome i mislimo da linija zaista ima veliki potencijal – izjavila je Čaba.
Ona je dodala da je srpska dijaspora velika u Kanadi i da bi njima bi značilo da lako dolaze u Beograd, ali da takođe može biti veoma korisna za biznis zajednicu, jer aktivno promovišemo uzajamnu saradnju. – Odluka je na Air Serbia ali zasigurno je neophodno između četiri i šest meseci nakon što se aplikacija dobije za celokupan proces koji je potrebno ispuniti. I dalje je moguće da to bude u 2019, ali je 2020. realnije. Svakako, ostaje sve na Air Serbia – kaže Čaba.

Izvor: eKapija

Foto: Pexels (Anugrah Lohiya)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *