Pojeftinilo gorivo! (BIH)

benzinska-pumpa

Cijene goriva u Federaciji, bez obzira na svjetsko tržište, kretale su se od 2,21 do 2,36 KM za benzin, a za dizel od 2,36 do 2,46 KM po litru.

 

Gorivo će na velikom broju benzinskih crpki u Federaciji od danas biti jeftinije za pet pfeninga, objavio je Dnevni avaz navodeći kako je u Federalno ministarstvo trgovine u proteklih nekoliko dana stiglo je 200 zahtjeva predstavnika crpki za sniženje cijena naftnih derivata, benzina i dizela.

Ovu informaciju potvrdio je i Zlatan Vujanović, federalni ministar trgovine. Prema njegovim riječima, zatraženo je pojeftinjenje od pet pfeninga. Inače, cijena nafte na svjetskom tržištu u posljednja tri tjedna u stalnom je padu, zbog čega su mnogi zahtijevali i pojeftinjenje goriva na bh. crpkama. Na londonskom tržištu cijena barela pala je za dodatnih 2,7 posto, na 77,60 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio za 2,3 posto, na 67,60 dolara. No, cijene goriva u Federaciji, bez obzira na svjetsko tržište, kretale su se od 2,21 do 2,36 KM za benzin, a za dizel od 2,36 do 2,46 KM po litru. U Ministarstvu trgovine, navodi Avaz, vjeruju da će i ostale crpke sniziti cijene naftnih derivata.

Izvor: bljesak

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *