Završeno 98% gradnje Koridora 10, saobraćaj moguć od Nove Godine (SRB)

Koridor 10 je praktično gotov, jer je završeno 98,2 odsto svih planiranih radova i on će za saobraćaj biti otvoren odmah nakon Nove godine, rekao je danas u Grdelici direktor preduzeća Koridori Srbije Zoran Babić.
Prema njegovim rečima, u toku su danonoćni radovi na pojedinim „kriznim“ kosinama, sa kojih se uklanja zemlja, a potom one dodatno ojačavaju šipovima.
Babić se, kako kaže, upravo vratio sa nedeljnog sastanka sa izvodjačima. „Auto-put kroz Grdeličku klisuru je završen 98,2 posto, što znači da nam je ostalo još 1,8 posto posla“, objasnio je on. Imamo zadatak od predsednika Aleksandra Vučića i od Vlade Srbije, da i to što je ostalo, završimo do kraja godine i da, odmah posle Nove godine, u saobraćaj pustimo novu, modernu i bezbednu saobraćajnicu, koja će služiti na ponos svima, rekao je Babić.
Dodao je da se trenutno najviše radi na lotovima 1 i 2. Na lotu 1, radove izvodi Azvi i tamo najveće radove imamo na kosinama 2 i 3, a na lotu 2, gde radove izvodi bugarska Kompanija “Trejs“, bazirani smo na kosinu 6 i potez ispod magistralnog puta, objasnio je on. Na većem broju tih lokacija se radi bukvalno danonoćno.
Svuda gde je bezbedno i gde može da se radi noću, mi radimo 24 sata. To su radovi na galeriji, u zoni kosine 2. Prvi red šipova je postavljen. Pomerili smo više od 100 hiljada kubnih metara zemlje i drugog materijala. Ono što je dobra vest, nema daljih pomeranja. Krenuli smo zato i sa šipovima u drugom i trećem redu, izjavio je Babić. Prema njegovim rečima, izliveno je preko 50 odsto nosača i sada se može videti konstrukcija koja raste, jer su već uočljivi stubovi buduće galerije.

Izvor: Danas

Foto: Pexels (Markus Spiske temporausch.com)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *