Moravski koridor ostaje bez komunikacije sa auto-putevima? (SRB)

put3

„Moravski koridor“, odnosno 110 kilometara novog auto-puta koji će, preko Pojata i Preljine, povezivati evropske koridore koji prolaze kroz Srbiju, potpisom Memoranduma o razumevanju i saradnji između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i američke kompanije Behtel, definitivno će Kragujevac ostaviti bez komunikacije sa auto-putevima.
Ovo se navodi se u saopštenju Povereništva Narodne stranke u Kragujevcu.
Ova stranka navodi da su se za činjenicu da moderne saobraćajnice zaobilaze grad i Šumadiju kao „kiša oko Kragujevca“ jednako potrudili svi kojima je u elementarnom opisu posla upravo suprotno od onoga što rade: kragujevačke vlasti da obezbede prohodnost za ostvarenje lokalnih interesa u Vladi Srbije, kao i sama Vlada koja se ponaša kao da ne zna da je Kragujevac privredni, zdravstveni, univerzitetski, istorijski i kulturni centar regiona, ali i Republike. Ističe se, pritom, da bi jedina veza sa Koridorom 10 bila auto-put Kragujevac – Batočina u dužini od dvadesetak kilometara, koji ni posle 14 godina od početka izgradnje nije priveden kraju. Ne samo da nije završen, konstatuje se u saopštenju NS, već put koji povezuje Kragujevac sa koridorom ima tek privremenu dozvolu, iako je nebrojano puta poslužio kao scenografija za fotografisanje, kako predstavnika lokalne tako i republičke vlasti.
Podsećanja radi, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obećala je da će Kragujevac ovu vezu sa koridorom dobiti 2017. i da će iste godine početi i gradnja obilaznice oko grada…

Izvor: Danas

Foto: Pexels (Stas Tsibro)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *