Američka kompanija Nikola predstavila električni kamion Nikola tre

elektični kamion

Američka kompanija Nikola preradila je svoj električni kamion s pogonom na hidrogenske ćelije i prilagodila ga za evropsko tržište.
Podsetimo, proizvođač električnih kamiona Nikola svoja teretna vozila već je ponudio na tržištu SAD, a sada sa potpuno novim modelom stiže i u Evropu. Ovaj novi električni kamion nazvan je Nikola tre (tre na norveškom znači tri) i prilagođen je evropskoj regulativi kako bi mogao da se kreće putevima Starog kontinenta, dok pogonski sistem deli s američkom verzijom.
Tre pokreću motori snage od 500 do 1.000 KS, autonomija mu je deklarisana na 500 do 1.200 kilometara. Nikola se hvali i dvostruko većim ubrzanjem od klasičnih dizelaša, ali i velikom energetskom uštedom. Ovaj kamion ne ispušta nikakve štetne gasove u atmosferu.
Još nije poznata tačna cena za Nikolu, ali već možete da ga rezervišete. Inače, proizvodnja bi trebao da počne do 2022. godine.
Dodajmo još i to da je Nikola motors pokrenuo sudski sport protiv suparnika Tesla kompani početkom godine, tvrdeći da mu je Tesla ukrao patent.

Izvor: b92

Foto: b92

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *