Stanje na putevima 08.11.2018. (BIH)

putevi srbije

REPUBLIKA SRPSKA  

Saobraćaj se u RS odvija nesmetano, a uslovi za vožnju su povoljni. U kotlinama i duž riječnih tokova, kao i preko planinskih prevoja, vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog jutarnje magle. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Kraći zastoji ili izmjene u odvijanju saobraćaja su moguće na dionicama gdje su toku sanacioni radovi.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na autoputu Gradiška-Banjaluka  do 31.12.2018. izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku  su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-4 Rebrovac-Čelinac, u mjestu Vrbanja.Do 14.11.2018. godine, svaki radni dan od 07 do 16 časova saobraćaj će se odvijati naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, a biće regulisan odgovarajućom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-16 dionica Banja Luka-Srpske Toplice (na dijelu od Kosmosa do Nule) izvode se radovi na izgradnji trase optičkog kabla, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, uz regulaciju semaforima na dijelu gdje se izvode radovi.

Počeli su radovi na izgradnji trotoara na regionalnom putu R-480 Derviši-Klašnice 2 ( u Ulici Put srpskih branilaca i 16. Krajiške N.O. brigade), zbog čega će biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.Postavljena je privremena soabraćajna signalizacija i njeno poštovanje je obavezno.

Zbog radova, režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnog puta M-4 Banja Luka (Rebrovac)-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš. Planirano je da radovi traju do 31.12.2018. godine.

Zbog radova koji se izvode na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, dionica Krupa na Vrbasu-Bočac od 07-17 časova (ponedeljak-subota), dolazi do obustave saobraćaja (10-tak minuta) i saobraćaj  se propušta naizmjenično jednom trakom.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici mag. puta M-14.1 Bijeljina – Glavičice (ulice 27 marta i Srpske vojske u Bijeljini). Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu  R-456 Lopare-Priboj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse i preusmjeren na alternativne putne pravce.

U toku su radovi na sanaciji mosta preko rijeke Moštanice, zbog čega je potpuno obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-477a Moštanica-Kozarska Dubica. Vozila se za vrijeme obustave preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije  klizišta, doći će do izmjene režima saobraćaja na regionalnom putu R-413 dionica Mitrovići-granica RS  ( Prisika ). Planirano je da radovi traju do 13.12.2018. godine.

Zbog radova na sanaciji klizišta, na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača (do 27.11.2108 ), u vremenu od 07:00 do 16:00 časova potpuno je obustavljen saobraćaj, dok u vremenskim periodima od 00:00 do 07:00 i od 16:00 do 00:00 časova ostaje na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3. Ova zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika ad Holding “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima R-414 Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, R-476 Ukrina-Gornja Vijaka i R-458 Lopare (Mačkovac)-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Gusta magla smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Posebno izdvajamo šire područje Livna i Ljubuškog, kao i dionice uz rijeke: Savu, Drinu, Lašvu i Vrbas. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Danas počinju radovi na izgradnji kružnog toka na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u mjestu Tasovčići, kao i na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-17 na izlazu iz Mostara prema Ortiješu. U zoni izvođenja radova saobraćaj će se odvijati sporije uz obavezno poštovanje privremeno postavljene signalizacije.

U vremenu od 08 do 11 časova izvodit će se deminerski radovi na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf–Jajce kod tunela Skela. Na ovoj lokaciji saobraća se uz 15 minutne obustave i 5 minutna propuštanja vozila.

Radovi na ugradnji uređaja za brojanje vozila danas će se izvoditi na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Semizovac (u naselju Poturovići). Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraćaj će se odvijati jednom trakom-naizmjenično.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Crna Rijeka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. 

Zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

 

Izvor: amsrs

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *