Uprkos zabranama iz Minstarstva saobraćaja KS: Minibusi Centrotransa od jutros voze u Starom Gradu (BiH)

sarajevo1

Kako je i najavljeno iz kompanije Centrotrans, od jutros su njihova vozila na svim minibuskim linijama u Starom Gradu.

Međutim, na polaznoj stanici na Latinskoj ćupriji kantonalni inspektori zaustavili su minibuse koji su trebali krenuti prema Jarčedolima. Napravili su zapisnik i uzeli podatke od vozača Centrotransa.

Iz ove kompanije ističu da je jutros od 5.30 Centrotrans oputio vozila na linije: Baščaršija – Mihrivode ,Vijećnica – Brusulje, Baščaršija – Sedrenik, Latinska Ćuprija – Hošin brijeg, Baščaršija – Vratnik, Latinska Ćuprija – Komatin, Latinska Ćuprija – Jarčedoli, Vijećnica – Donje Hladivode – Gornji Faletići i Latinska Ćuprija – Mahmutovac.

– Naša vozila od jutros voze na relacijama u Starom Gradu, a da li će vožnje biti obustavljene, odlučit će Uprava, kazala nam je Borislava Purković iz Službe za odnose s javnošću Centrotransa.
Podsjećamo, u Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo ranije su istakli da neće dozvoliti preuzimanja linija KJKP Gras u općini Stari Grad.

Važnost minibuskog saobraćaja za Stari Grad je ogromna, tim više što većina stanovništva ove općine živi u padinskim dijelovima, te im tramvajski ili trolejbuski saobraćaj ne znače ništa.

 

izvor: Oslobođenje

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *